„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas, bandydamas apginti Viktorą Uspaskichą ir du jo bendražygius, iš Seimo tribūnos pareiškė, kad jam būnant krikščionių demokratų partijos sąrašuose partija taip pat turėjo juodąją apskaitą. Esą partijai pinigai buvo vežami iš Vokietijos ir Švedijos krikščionių demokratų.

FNTT atsisakė kelti bylą, nes nerado nusikaltimo požymių. Tokį sprendimą patvirtino ir prokurorai. P. Gražulis aiškina, kad už savo žodžius neatsako.

„Apklausė, pasikalbėjom, pasakiau, kad tai, ką pasakiau iš Seimo tribūnos, papildomai nieko pasakyti negaliu. Ir tai yra mano politinis pareiškimas. Seimo narys už žodžius, pasakytus iš Seimo tribūnos, neatsako“, - sakė P. Gražulis.

Kurį laiką krikščionių demokratų pinigus tvarkęs Ignacas Stasys Uždavinys tikina, kad juodosios buhalterijos nebuvo. Tačiau jis mano, kad ikiteisminis tyrimas nepradėtas ir dėl politinių motyvų.

„Man šiek tiek keista, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba niekur nesikreipė. Gal tai susiję su tuo, kad Saudargo-Stundžio partija vėliau susijungė su Tėvynės sąjunga-Lietuvos konservatoriais, pasikeitė pavadinimas ir taip išeitų, kad dabar atsakomybę turėtų nešti šita partija. Nežinau, čia jau gali būti politiniai motyvai“, - sakė I. S. Uždavinys.

P. Gražulio pasisakymuose yra ir metų neatitikimų. Biografijoje jis nurodo, kad Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininku buvo 2001-2004 metais. O Helmutas Kohlis Vokietijos kaclerio pareigas baigė eiti 1998 metais. Tad vežti markių iš Vokietijos valdant H. Kohliui (kaip jis sakė iš Seimo tribūnos), P. Gražulis negalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)