Lietuvos šaulių sąjungos vadovas pulkininkas, leitenantas L. Idzelis tinklalaidėje „Patrulio bazė“ pabrėžė, jog Vakarų visuomenės gyvena gera gyvenimą, tad apie karą šneka mažai.

„Galbūt Vakarų politikai ir karinė vadovybės tam tikro supratimo jau turi, bet 50/50 visuomenėse tas supratimas yra atsiradęs. Bet kuo toliau nuo Rusijos sienos, tuo daugiau to supratimo, mažiau yra“, – aiškino jis.

L. Idzelis taip pat pabrėžė, jog rusai mokosi itin greitai. Ir scenarijus dėliojasi panašus į II Pasaulinio karo, kalbėjo jis.

„Kai rusai įsiveržė į Ukrainą, parodė Vakarų pasauliui ukrainiečiai, kad rusai yra visiškai neįgalūs, nieko nemoka ir panašiai. Bet nieko panašaus – kovoja žemesniame lygmenyje, bataliono grupės labai neblogai ir mokosi per II Pasaulinį karą.

1941 metais jie pradėjo labai blogai – traškėdami, braškėdami, kažką nusikopijuodami <...>, bet vis tiek visko prisigamina. Tai dabar vyksta lygiai tas pats procesas – braška, traška. Ir kad jie kažkur ten žnektelės – tai to galima ir nesulaukti“, – kalbėjo tinklalaidės „Patrulio bazė“ pašnekovas Lietuvos šaulių sąjungos vadovas, pulkininkas leitenantas L. Idzelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)