„Tai ilgą laiką besitęsiantys mokymai, kai treniruojame ukrainiečių karius – mes apmokėme juos iki invazijos ir tai yra ilgametis bendradarbiavimas tarp mūsų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Mes treniruojame juos trečiosiose šalyse, Lietuvoje – jeigu reikės, treniruosime juos Ukrainoje, bendradarbiaujant su kitomis šalimis, kurios taip pat norės tai daryti“, – viešėdama Singapūre interviu „Bloomberg“ metu kalbėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad tarptautinėje erdvėje netyla diskusijos apie Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimus. Paryžiaus lyderis teigė neatmetantis galimybės siųsti Prancūzijos sausumos pajėgas į Ukrainą. E. Macronas tvirtino, kad kiekviena šalis ateityje galėtų priimti savarankiškus sprendimus dėl karių dislokavimo.

Netrukus po to NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patikino, kad Aljansas siųsti karių į Ukrainą neketina.

Visgi, Aljanso šalių gretose diskusijos dėl galimo karių siuntimo į Ukrainą – tęsiasi. Lietuvos politikai sveikino tokią Prancūzijos vadovo iniciatyvą, tačiau kelissyk patvirtino, jog kalbama tik apie mokomąsias misijas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją