„Mano vertinimu, opozicijos lyderis sustiprintų opoziciją. Bet yra šioks toks dalykas – konkurencinis momentas tarp didžiųjų opozicinių frakcijų. Bet, galbūt, mes maži kažkaip surasime tą kompromisą ir tas lyderis rotacijos būdu galėtų atsirasti“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė politikė.

Anot jos, tartis dėl opozicijos lyderio dar nėra vėlu.

Seimo kadencija įpusės tik lapkritį“, – pridūrė politikė.

Valdantiesiems kritikos negailinčios opozicinės Seimo frakcijos opozicijos lyderio klausimą jau kuris laikas yra nustūmusios į šalį. Didžiųjų opozicinių frakcijų atstovai sako, kad kalbėti apie opozicijos lyderį prasmės nėra, nes opozicinės jėgos per daug skirtingos.

ELTA primena, kad 2021-ųjų kovą Seimo opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Darbo partijos frakcijos buvo pasirašiusios opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Susitarimą pasirašiusių frakcijų sprendimu, nuspręsta opozicijos lyderį rinkti rotaciniu būdu. Opozicijos lyderio pareigas pirmasis eiti pradėjo tuo metu „valstiečių“ frakcijai priklausęs S. Skvernelis.

Visgi, ekspremjerui S. Skverneliui su dar devyniais parlamentarais pasitraukus iš „valstiečių“ frakcijos, Seimas rudens sesiją pasitiko jau be opozicijos lyderio.

Kaip numato Seimo statutas, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi Seimo statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją