„Pasakų galima prikurti daug. (...) Kiek žinau, visi jie („Taikos koalicijos“ kandidatai – ELTA) yra gimę Lietuvoje“, – Eltai penktadienį teigė V. Uspaskichas.

„Aš pirmas iš visų politinių partijų lyderių padariau pranešimą, smerkiantį Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Koalicijos pozicija taip pat yra aiški – kuo greičiau turi prasidėti taikos derybos. Kalbame, kad reikia kuo greičiau spręsti konfliktą diplomatiniais būdais“, – aiškino į „darbiečių“ gretas sugrįžęs politikas.

Anot „Taikos koalicijos“ kandidatų sąrašo lyderio, dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto tarptautinės institucijos turi rasti diplomatinį sprendimą.

„Norėčiau, kad į ukrainiečių žemę ateitų taika. Yra tarptautinės institucijos, diplomatiniai kanalai, kurie turi tai spręsti, surasti galimybę. (...) Jeigu gerai dirbtų tarptautinės institucijos, tai šis konfliktas būtų seniai išspręstas, bet jie nedirba arba vieniems leidžia tą patį daryti, kitiems – ne. Yra nevienodi standartai, todėl ir vyksta karai“, – pabrėžė V. Uspaskich.

ELTA primena, kad į Darbo partiją sugrįžęs V. Uspaskichas pasirašė koalicinę sutartį su parlamentaro Mindaugo Puidoko Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Irenos Stražinskaitės Glinskienės vedama Žemaičių partija. Šios politinės jėgos pasivadino „Taikos koalicijos“ vardu ir spalį vyksiančiuose rinkimuose dalyvaus kartu.

Penktadienį pristatytame politinės jėgos kandidatų sąraše patvirtinti ir viešojoje erdvėje dėl savo požiūrio Rusijos klausimu kritikos anksčiau sulaukę politikai bei visuomenės veikėjai. Tarp jų – Seimo narys Mindaugas Puidokas, buvęs europarlamentaras Stasys Jakeliūnas, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, aktorius Žilvinas Tratas, Konstituciją sulaužęs eksparlamentaras Mindaugas Bastys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)