Portalo duomenimis, ryšio su įmone nedeklaravo ir Seimo narys Mindaugas Skritulskas, kurio žmona taip pat yra bendrovės akcininkė.

Kaip nurodo LRT.lt, Vilmai Vaitkuvienei ir Ramunei Skritulskienei priklauso po 25 proc. įmonės akcijų.

Viešai prieinamais duomenimis, bendrovės „Rota fortuna“ pardavimų pajamos praėjusiais metais siekė kiek per 1,4 mln. eurų. Pelno įmonė neuždirbo – deklaruojama, kad patirta per 90 tūkst. eurų nuostolių, praneša portalas.

Remiantis Lietuvoje galiojančiomis tvarkomis, valstybės politikai yra vieni tų asmenų, kurie privalo teikti metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas bei deklaruoti privačius interesus. Turtą deklaruoti turi ir šių asmenų sutuoktiniai.

Kaip galima suprasti iš paties Š. Vaitkaus, informacija į deklaracijas nepateko ne per klaidą, o nebuvo įtraukta sąmoningai. Meras aiškina, kad tokios prievolės jam nebuvo.

„Remiantis mūsų šalyje galiojančiais teisės aktais, neprivalėjau deklaruoti, jog mano sutuoktinė V. Vaitkuvienė įsigijo jūsų minimos įmonės akcijų“, – LRT.lt raštu pateiktuose atsakymuose dėstė Š. Vaitkus.

Nors tiek Palangos mero žmona V. Vaitkuvienė, tiek pats meras tvirtina informacijos apie akcijas deklaruoti neprivalėję, tačiau Š. Vaitkus paaiškino deklaracijas netrukus po LRT.lt kreipimosi papildęs, nes esą neturi ko slėpti.

Informacijos, kad jo žmona yra bendrovės „Rota fortuna“ akcininkė, nematyti ir Seimo nario M. Skritulsko privačių interesų deklaracijoje, kuri paskutinįkart buvo pateikta 2021 m.

Mindaugas Skritulskas

M. Skritulskas deklaruoti ryšių su „Rota fortuna“ neplanuoja: nėra priežasties

Pirmadienį pasirodžius informacijai apie Seimo nario Mindaugo Skritulsko ir Palangos mero Šarūno Vaitkaus nedeklaruotus ryšius su Palangoje apžvalgos ratą valdančia bendrove „Rota fortuna“, M. Skritulskas pirštu beda į įstatymo nuostatas ir tikina, kad deklaruoti sąsajų su įmone, kurios viena iš akcininkių – jo žmona, neplanuoja.

„Gyventojų pajamų deklaracijoje, nepaisant to, kad pagal įstatymą nepriklauso, yra deklaruota. Tą esu deklaravęs prieš keletą metų. O privačių interesų deklaracijoje esu nurodęs darbo santykius žmonos. Tai tą esu padaręs prieš pora savaičių berods“, – Eltai teigė politikas.

Tuo metu įsigytos įmonės akcijos deklaracijoje nėra nurodytos. M. Skritulsko teigimu, taip yra todėl, kad įstatymas tokios tvarkos nenumato.

„Įstatyme yra labai aiškiai pasakyta, kad deklaruoti reikia tuomet, jeigu yra regimybė, kad mano priimami sprendimai gali turėti įtakos tiems ryšiams. Tai tokios regimybės nebuvo, nėra ir ateityje neplanuoju, kad galėtų atsirasti“, – tvirtino jis.

Tuo metu po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos Š. Vaitkus, kuris taip pat nebuvo deklaravęs ryšių su įmone „Rota fortuna“, kurios akcininke yra jo žmona, deklaracija suskubo papildyti. Tačiau M. Skritulskas tikina neketinantis to daryti.

„Neplanuoju, kadangi nėra priežasties, nes mano priimami sprendimai niekaip negali būti susiję ar įtakoti šitos bendrovės veiklos“, – pažymėjo Seimo narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)