Trys ketvirtadaliai 193 narių Generalinės Asamblėjos – 143 šalys – balsavo už rezoliuciją, kuri taip pat dar kartą patvirtino Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę, vienybę ir teritorinį vientisumą jos tarptautiniu mastu pripažintose sienose, praneša „Skynews“.

Tuo tarpu prieš rezoliuciją prie Rusijos prisijungė tik keturios šalys – Sirija, Nikaragva, Šiaurės Korėja ir Baltarusija.

Dar 35 šalys balsavime susilaikė, įskaitant strateginę Rusijos partnerę Kiniją, o likusios nebalsavo.

Praėjusią savaitę Vladimiras Putinas pasirašė įstatymus, įtraukiančius į Rusiją keturis Ukrainos regionus, taip užbaigdamas okupuotų teritorijų aneksiją, nepaisydamas tarptautinio pasipiktinimo.

Tai įvyko po vadinamųjų referendumų Donecke, Luhanske, Chersone ir Zaporožėje, kuriuos Ukraina ir Vakarai atmetė kaip apgaulę.

Kartu su Krymu, kurį Rusija aneksavo 2014 m., V. Putino bendra pretenzija sudaro daugiau nei 22 proc. Ukrainos teritorijos, nors tikslios keturių jo aneksuojamų regionų ribos dar galutinai neišaiškintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)