Kiek anksčiau oficialieji Ukrainos asmenys yra užsiminę, kad daliai Rusijos siųstų „Shahed“ dronų dėl neįvardytų priežasčių nepavyko pasiekti taikinių. Dabar apie tai, kad šalies radioelektroninės karo priemonės veiksmingai neutralizuoja priešo bepiločius, kalbama jau atvirai.

Rugsėjo 7 dieną Ukrainos bepiločių gamintojas „Besomar“ pranešė pagaminęs specialių bepilotį, kurio užduotis – perimti priešo dronus. Pažymima, kad naujovė jau naudojama karo veiksmų zonoje.

„Neseniai ISW rašė pastebėję, kad ukrainiečiai rusų sraigtasparnius, žvalgybinius ir atakos dronus numušinėja pasitelkę pirmojo asmens vaizdo (FPV) dronus. Tai viena iš ukrainiečių strategijų, pasirinktų kompensuoti spaudimą, kurį ribotai Ukrainos oro gynybos sistemai daro nepertraukiamos rusų atakos“, – paaiškina analitikai.

Ekspertai paaiškina, kad radioelektroninės kovos priemonės neutralizuojant „Shahed“ dronus leis ukrainiečių ginkluotosioms pajėgoms sutaupyti ribotų priešraketinės gynybos sistemų ir raketų, reikalingų Kyjivui nuo priešo atakų saugant prie fronto esančius rajonus, kritinės svarbos infrastruktūros objektus ir didesnes gyvenvietes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją