Jis teigė manąs, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naujai mobilizuotus karius naudos okupuotose teritorijoje. „Tačiau mes laimėsime šią kovą. Mums nebus sunkus sunaikinti šias mobilizuotas jėgas“, – pabrėžė O. Arestovyčius.

Paklaustas, kiek iš 300 000 naujų rusų karių yra apmokyti ir išgyvens, O. Arestovyčius sakė: „Nė vienas. Jie prastai aprūpinti, neturi medikamentų ir yra ginkluoti surūdijusiais ginklais. Jie visiškai nepasirengę. Jie net blogai nepasirengę, jie tiesiog visiškai nepasirengę – tai siaubinga. Situacija tokia, lyg profesionalus boksininkas kovotų su moksleiviu“.

Kalbėdamas apie Rusijos strategiją, O. Arestovyčius teigė: „Rusai neteko 70 proc. savo karių. Nematau strategijos, kad V. Putinas laimėtų“.

O. Arestovyčius pareiškė viltį, kad karas „netruks ilgiau nei iki 2023 metų vasaros“. Tačiau jei Maskvoje kas nors atsitiks, karas esą gali netikėtai baigtis.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas, be to, atmetė derybas su Maskva, jei Rusija aneksuos užimtas teritorijas. „Mūsų prezidentas šiandien pasakė, kad jei V. Putinas aneksuos teritorijas, derybų nebus. Baigta. Mes tai pamatysime mūšio mauke“, – teigė O. Arestovyčius.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją