Kremliaus šeimininkas apie tai prakalbo baigiantis jo dviejų dienų vizitui šioje šalyje.

„Rusija yra pasirengusi ir gali nuolat ir patikimai aprūpinti Kinijos ekonomiką, bendroves, miestus ir kaimus ekologiškai švaria ir įperkama energija, elektra ir šiluma“, – Rusijos ir Kinijos prekybos mugėje Charbino mieste pareiškė jis.

Vladimiro Putino vizitas Kinijoje

V. Putinas nurodė esąs tikras, kad strateginis aljansas energetikos sektoriuje bus dar labiau sustiprintas.

Nuo tada, kai Rusijos naftos ir dujų sektorius dėl invazijos į Ukrainą 2022 m. susilaukė Vakarų sankcijų, Maskva patiria vis didesnį ekonominį spaudimą rasti naujų rinkų savo energijos ištekliams.

Pasak Rusijos vadovo, dabartinės dvišalės prekybos apimtys, siekiančios 240 mlrd. dolerių, jokiu būdu nėra galimybių riba.

Įvykus Vakarų automobilių gamintojų egzodui, Maskva taip pat tikisi užmegzti glaudesnį bendradarbiavimą transporto priemonių gamybos ir žemės ūkio srityse.

Kalbant apie energetikos sektorių, Rusija konkrečiai nori nutiesti dar vieną dujotiekį į Kiniją per Mongoliją. Po kelių dienų numatoma pasirašyti atitinkamą susitarimą.

Vladimiro Putino vizitas Kinijoje

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)