Remiantis BBC tarnyba Ukrainoje, V. Zelenskis nurodė parengti siūlymą vadinamajam vidiniam veiksmų planui, kuris galėtų padėti jo šaliai atsilaikyti karo sąlygomis. Planą ketinama pristatyti iki metų pabaigos.

Kalbama apie dokumentą, kuriame bus kalbama apie vidinius sprendimus daugelyje sferų – kariniame pramoniniame komplekse, gynyboje, ekonomikoje, socialinėje politikoje ir kitose.

V. Zelenskis mano, kad toks veiksmų planas numatys žingsnius, kuriuos karo su Rusija sąlygomis privalo žengti ir pati Ukraina.

„Tikslas – padaryti viską, kas įmanoma, kad būtų išsaugota vienybė, kad pavyktų pasiekti rezultatų skirtingose šalies vystymosi sferose“, – BBC tarnybai Ukrainoje sakė šaltinis iš Ukrainos prezidento komandos.

Anksčiau V. Zelenskis pristatė savo pergalės planą, kuris, Ukrainos prezidento įsitikinimu, leistų Rusijos pradėtą karą užbaigti jau 2025 metais.

Plane numatyti penki punktai, tarp kurių būtinybė pakviesti Ukrainą prisijungti prie NATO, leidimas naudoti vakarietišką ginkluotę smūgiams Rusijos gilumoje ir „atgrasymo priemonių paketo“ dislokavimas Ukrainos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją