Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė „Telegram“ kanalas „Belaruski Gajun“.

Pažymima, kad per dar vieną Rusijos ataką prieš Ukrainą vienas iš bepiločių orlaivių 3 val. 30 min. įskrido į Gomelio srities Jelsko rajono teritoriją.

Rusijos dronui įskridus į Baltarusijos oro erdvę, Baltarusijos karinių oro pajėgų naikintuvas apie 20 minučių jį persekiojo. Vėliau Jelsko rajone nugriaudėjo mažiausiai du sprogimai, o danguje buvo matyti ryškus blyksnis.

„Tad tai bene pirmas užfiksuotas atvejis, kai Baltarusijos karinių oro pajėgų naikintuvas pamėgino sunaikinti padangėje tikrą karinį taikinį – Rusijos „Shahed“ tipo droną kamikadzę“, – rašo „Belaruski Gajun“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, naktį iš rugpjūčio 26-osios į 27-ąją iš Ukrainos į Baltarusijos teritoriją įskrido mažiausiai 6 „Shahed“ tipo dronai kamikadzės.

Ukrainos pasieniečiai nefiksuoja Baltarusijos armijos technikos judėjimo

Ukrainos valstybinė sienos apsaugos tarnyba kol kas nefiksuoja Baltarusijos armijos technikos ar personalo judėjimo prie pat Ukrainos sienos, kontroliuoja visą jos ruožą, palei valstybinę sieną jokių nestandartinių ar provokacinių veiksmų besiribojančioje teritorijoje nepastebėta.

Tai per televizijos maratoną pareiškė Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka, praneša „Ukrinform“.

„Mes kontroliuojame visą mūsų sieną, ir iki šiol nestandartinių ar provokacinių veiksmų besiribojančioje teritorijoje neužfiksuota“, – sakė jis.

Pareigūnas pabrėžė, kad ši kryptis labai svarbi Ukrainai gynybos stiprinimo požiūriu. Atsakydamas į patikslinantį klausimą, kur Baltarusija gali sutelkti savo pajėgas, A. Demčenka pareiškė, kad iki tų rajonų nuo Ukrainos sienos – dešimtys kilometrų.

„Situacija ten nuolat stebima. Mes blaiviai vertiname situaciją. Ukraina yra karo būklės, ginasi ir todėl stiprina sieną, kad užkirstų kelią įsiveržimo pajėgoms“, – sakė jis.

Pareigūnas pažymėjo, jog Baltarusija nuolat rengia pratybas ir permeta pajėgas, padėdama Rusijai ir darydama viską, kad Ukrainos kariai liktų šiame ruože.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad Baltarusija, prisidengdama pratybomis ar spaudžiama Rusijos, kai kuriuos savo dalinius gali laikyti tam tikru atstumu nuo sienos.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Baltarusijos armija pratybų dingstimi telkia pajėgas pasienyje su Ukraina, ir paragino Baltarusijos pareigūnus nedaryti tragiškų klaidų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)