Pasak UNIAN korespondento, J. Bidenas tai pasakė prasidėjus susitikimui su V. Zelenskiu Baltuosiuose rūmuose, kuris buvo transliuojamas tiesiogiai. JAV prezidentas pažymėjo, kad kartu su savo kolega iš Ukrainos ketina aptarti, kaip Ukraina „nugalės šiame konflikte“. Šiuo atžvilgiu J. Bidenas įvardijo du pagrindinius elementus, kaip sustiprinti Ukrainą galimose būsimose derybose.

„Pirma, dabar turime pakeisti Ukrainos poziciją mūšio lauke“, – pabrėžė J. Bidenas.

Jis pridūrė, kad dėl šios priežasties šiandien džiaugiasi galėdamas paskelbti apie naują 2,4 milijardo dolerių vertės saugumo pagalbos paketą Ukrainai.

Be to, J. Bidenas nurodė Pentagonui paskirstyti likusį patvirtintą finansavimą Ukrainos saugumui iki jo prezidentavimo pabaigos, t. y. iki 2025 metų sausio 20 dienos. Tai sustiprins Ukrainos pozicijas būsimose derybose, sakė J. Bidenas.

„Antra, žvelgiame į ateitį, kad padėtume Ukrainai pasiekti ilgalaikę sėkmę“, – sakė JAV prezidentas.

Jis priminė, kad NATO viršūnių susitikime Vašingtone buvo pasakyta apie būtinybę remti Ukrainos kelią į narystę Aljanse ir Europos Sąjungoje bei remti reformų Ukrainoje tęstinumą, siekiant kovoti su korupcija ir stiprinti demokratiją.

Amerikos lyderis taip pat sakė, kad būtina suteikti Ukrainai pakankamai pajėgumų, kad ji galėtų atremti būsimą Rusijos agresiją. J. Bidenas pabrėžė, kad du jo įvardinti elementai yra labai svarbūs tam, kaip baigsis karas.

Rusija kare nenugalės. Rusija nelaimės. Ukraina laimės, o mes ir toliau palaikysime jūsų pusę kiekviename žingsnyje“, – sakė J. Bidenas.

JAV prezidentas pažymėjo, kad V. Zelenskis pasidalijo planu, kaip laimėti karą.

Savo ruožtu Ukrainos valstybės vadovas pažymėjo, kad labai svarbu, jog „mus sietų ta pati Ukrainos ateities saugumo vizija ES ir NATO“. V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina įgyvendina beprecedentes reformas.

V. Zelenskis sakė, kad šiandien Jungtinių Valstijų paskelbtas 7,9 milijardo dolerių paramos paketas bus didelė pagalba. Be to, pasak Ukrainos prezidento, jis paskelbė pergalės planą susitikime su savo kolega amerikiečiu.

„Šiandien ruošiamės aptarti detales, kad sustiprintume planą“, – sakė V. Zelenskis ir pridūrė, kad abiejų šalių komandos dirbs, kad užtikrintų būsimų žingsnių įgyvendinimą.