Savo pareiškimą jis paskelbė socialiniame tinkle X.

Anot J. Bideno, taip bus geriausia jo partijai ir jo šaliai.

Savo pareiškime J. Bidenas nurodė, kad jam buvo „didžiausia gyvenimo garbė“ būti Jungtinių Valstijų prezidentu.

„Nors ir ketinau siekti perrinkimo, manau, kad mano partijos ir šalies interesus geriausiai atitinka mano atsistatydinimas ir susitelkimas tik į prezidento pareigų vykdymą likusį kadencijos laiką“, – teigia J. Bidenas.

JAV prezidentas žada ateinančią savaitę kreiptis į tautą ir paaiškinti savo sprendimą.

J. Bidenas taip pat padėkojo viceprezidentei Kamalai Harris, sakė, kad ji yra „nepaprasta partnerė“.

Socialiniame tinkle X jis taip pat parašė, jog remia K. Harris, kad ji taptų Demokratų partijos kandidate prezidento rinkimuose.

„Demokratai – laikas susivienyti ir nugalėti Trumpą. Padarykime tai“, – sakoma J. Bideno įraše.

Pastaruoju metu JAV prezidentas pačių demokratų buvo raginamas nebekandidatuoti. Raginimai ypač sustiprėjo po nesėkmingų debatų su Donaldu Trumpu birželio pabaigoje.

81-erių J. Bidenui kelis kartus sunkiai sekėsi pateikti rišlius atsakymus ar reaguoti į D. Trumpo melagingus teiginius. Dėl to JAV susirūpinta, ar J. Bidenas būtų pajėgus toliau eiti prezidento pareigas.

Joe Bidenas traukiasi iš prezidento rinkimų kovos

Po debatų prezidento amžiaus klausimas dominavo rinkimų kampanijoje ir užtemdė NATO viršūnių susitikimą. Šia tema taip pat nuolat naudojosi D. Trumpas, kuriam 78-eri, kritikuodamas savo varžovą.

Anksčiau J. Bidenas tikino sieksiąs tapti Demokratų partijos kandidatu lapkričio 5 d. įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose ir sakė, kad „tik Visagalis gali jį priversti trauktis“.

Po jo pasitraukimo iš rinkimų demokratams teks ieškoti kito kandidato ir surengti įtikinamą kampaniją kovoje dėl posto su D. Trumpu.

Joe Bidenas traukiasi iš prezidento rinkimų kovos

Įtakingas JAV senatorius sekmadienį prisijungė prie raginimų prezidentui J. Bidenui atsiimti savo kandidatūrą jaunesnio demokrato naudai. Šokiruojantys Mičigano valstijoje atliktos apklausos rezultatai sustiprino nuojautą, kad, jei liks varžytis, jis pralaimės D. Trumpui.

Joe Bidenas traukiasi iš prezidento rinkimų kovos

Apklausa, prasidėjusi tą dieną, kai D. Trumpas buvo sužeistas Pensilvanijoje, ir pasibaigusi jam priimant savo partijos kandidatūrą Milvokyje, parodė, kad D. Trumpas pirmauja prieš J. Bideną: jie surinko atitinkamai 49 ir 42 procentus rinkėjų paramos valstijoje, kur demokratas prieš ketverius metus turėjo trijų procentinių punktų persvarą.

„Priėmiau šį sprendimą sunkia širdimi, bet manau, kad laikas perduoti deglą naujai kartai“, – CNN sakė senatorius Joe Manchinas, nepriklausomas demokratų pažiūrų politikas iš Vakarų Virdžinijos.

Joe Bidenas traukiasi iš prezidento rinkimų kovos

J. Bidenas šiuo metu serga COVID-19 ir nuo trečiadienio izoliuojasi savo namuose Delaveryje, teigiama, kad jo sveikata gerėja, beje, jo vieši pasisakymai apsiribojo keletu išpuolių prieš D. Trumpą socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)