Vokietijos kanclerio manymu, reikia imtis atsakomybės, kad Rusijos ir Ukrainos karas nevirstų Rusijos ir NATO karu, praneša leidinys.

O. Scholzas teigė, kad niekas neprivers jo pakeisti nuomonės dėl atsisakymo aprūpinti Ukrainą sparnuotosiomis raketomis „Taurus“.

„Nemanau, kad toks tiekimas yra teisingas, ir taip bus ir toliau“, – sakė kancleris.

O. Scholzas taip pat sakė, kad blokuos greitą kvietimą Ukrainai prisijungti prie NATO.

V. Zelenskio pergalės planą sudaro penki punktai ir trys slapti priedai. Tarp jų – skubus kvietimas į NATO ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijų Rusijos Federacijoje tęsimas.

Jame taip pat siūloma Ukrainoje dislokuoti „visapusišką nebranduolinį strateginio atgrasymo priemonių paketą“, kurio turėtų pakakti apsisaugoti nuo bet kokios karinės grėsmės iš Rusijos. Be to, plane pateikiamas pasiūlymas tarptautiniams partneriams bendrai apsaugoti Ukrainoje turimus svarbiausius išteklius ir bendrai investuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)