Rygoje saugumo konferencijoje dalyvaujantis buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas kritikuoja Vakarų reakciją į Rusijos dronų, raketų skraidymą Europos šalių oro erdvėje. Ant jo, jei demokratiškas pasaulis ir toliau veiks taip neryžtingai, pasekmės gali būti skaudžios.

Latvijoje surengtoje saugumo konferencijoje šią savaitę politikai, karo ir politikos ekspertai daugiausia dėmesio skyrė karui Ukrainoje, Rusijos keliamai grėsmei NATO šalims ir galimybių atsakyti Maskvai paieškoms.

Pasidalijo patarimais Baltijos šalims

Į konferenciją atvykęs buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas, atsargos generolas B. Hodgesas kritikavo tai, kad po eilės incidentų, kai rusų dronai, raketos buvo nukritę arba pažeidė Europos šalių oro erdvę, nebuvo jokio atsako.

„Mes niekaip į tai neatsakėme. Nesutinku, kad elgiamės taip nenorėdami eskaluoti padėties. Prisiminkime atvejį, kai Turkija numušė rusų lėktuvą. Esu visiškai įsitikinęs, kad šias raketas, dronus, turime numušti“, – tikino B. Hodgesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)