„Baiminuosi, kad karas tęsis dar ilgai. V. Putino planas A – užkariauti visą Ukrainą per kelias dienas – žlugo. Jo planas B – įšaldytas konfliktas ir rytinės Ukrainos okupacija viliantis, kad Vakarai nusilps ir nuleis rankas“, – pareiškė buvęs Aljanso vadovas.

Anot A. F. Rasmusseno, karas gali tęstis mažiausiai iki 2024 metų pabaigos, nes Rusijos prezidentas tikisi, jog JAV prezidento rinkimų baigtis jam bus į naudą: „Mano nuomone, kiti metai bus lemiami. Jeigu mes duosime ukrainiečiams viską, ko jiems reikia ne tik išgyventi, bet ir laimėti karą, jie turės galimybių išstumti rusus“.

Andersas Foghas Rasmussenas

Jis taip pat priminė jau ne kartą girdėtą faktą: jeigu V. Putinas laimės Ukrainoje, apetitas naujiems užkariavimams tik augs.

„Nuolat girdžiu šį argumentą: sudarykime taiką, grįžkime į patogesnius laikus. Bet jeigu taika bus pasiekta ukrainiečių sąskaita, jeigu ukrainiečiai bus priversti atiduoti savo teritorijų, tada V. Putinas pasidarys išvadą, kad jo invazija buvo sėkminga. Sukils apetitas naujiems užkariavimams. Kodėl gi netęsti, jeigu taip gerai sekasi? Kita eilėje bus Moldova, tada Sakartvelas, paskui pradės spausti Baltijos valstybes“, – įsitikinęs A. F. Rasmussenas.

Be to, Vakarų parodytas silpnumas būtų labai gera žinia autokratams visame pasaulyje: „Xi Jinpingas Kinijoje pasidarys tokią pačią išvadą: jeigu Putinui pasisekė invazija į Ukrainą, tai ir man pavyks su Taivanu. Štai kodėl nevalia leisti V. Putinui laimėti Ukrainoje. Bet tam, kad tokia žinutė pasiektų Europos žmones, reikia ryžtingų politinių sprendimų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)