„Nesistebiu įvykiu viename iš laikinai okupuoto Krymo paplūdimių. Ypač turint omenyje tai, kad šiame paplūdimyje rasta, – yra tai įrodančių nuotraukų, – ne ATACMS ir ne „Storm Shadow“ [raketų] nuolaužų. Rasta zenitinės sistemos raketos, kurią naudoja rusų kariai, elementų. Todėl visiškai įmanoma, kad tai buvo šūvis į niekur raketa, kuri sprogo ir nukrito ant galvų ten poilsiavusiems rusams“, – paaiškino karo ekspertas.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu rusų oro gynybos sistemų operatoriai demoralizuoti dėl sėkmingos ukrainiečių gynėjų veiklos, todėl dažnai padaro klaidų.

Kas žinoma apie ataką Krymo paplūdimyje

Sekmadienį paaiškėjo, kad rusų oro gynybos sistema numušė raketą virš sausakimšo paplūdimio Sevastopolyje.

Naujausiais duomenimis, žuvo 4 žmonės, 151 asmuo sužeistas.

Kaip rašė Delfi, apie ataką pranešė platformos „Telegram“ kanale „Krymo vėjas“. Sprogimai girdėjosi Sevastopolyje ir Balaklavos gyvenvietėje. Pranešta, kad veikė rusų oro gynybos sistemos netoli Eupatorijos, Bachčisarajaus ir Inkermano, taip pat pačiame Sevastopolyje. Kanalo duomenimis, būta antskrydžių Sevastopolio įlankos regione.

Vietos gyventojai skundėsi, kad raketų atakos metu okupantai neįjungė oro pavojaus sirenų. Taip pat buvo pranešama, kad žmonių neįleido į požemines patalpas palaukti, kol baigsis ataka.

Visą straipsnį galite pasiskaityti čia.