Anot A. Lukašenkos, šis karas reikalingas tik „įtakingus postus užimantiems amerikiečių kilmės žmogeliams“.

„Sėskime prie derybų stalo ir užbaikime tą konfliktėlį. Jo nei ukrainiečiams, nei rusams, nei baltarusiams tikrai nereikia. Jo reikia jiems. Negaliu kalbėti faktais, jie slapti, bet galiu pasakyti – jo reikia įtakingiems žmogeliams. Pažodžiui, ką jie galvoja: lai ukrainiečiai ir rusai patys tam katile išverda. Taip kalba tie įtakingieji. Amerikiečių kilmės (tiek galiu pasufleruoti). Ir ką, negi tai normalu? Nori, kad mes vienas kitą sunaikintume“, – savo nuomonę dėstė Baltarusijos prezidentas.

A.Lukašenka taip pat pridūrė, kad Baltarusija neketina panaudoti jos teritorijoje dislokuotų rusų branduolinių ginklų tol, kol nepažeistos šalies sienos.

„Kai čia atsirado taktinių branduolinių ginklų, aš jiems (Vakarų politikams) paaiškinau: mes jokių ginklų nenaudosime, kol neperžengsite mūsų valstybinių sienų. Juk tai mūsų Sąjunginės valstybės sienos“, – sakė A. Lukašenka ir priminė, kad pagal dabartinius susitarimus su Rusija agresijos atveju į Baltarusiją atvyks rusų karių. Anot prezidento, baltarusių kariuomenė atrems pirmąjį smūgį, o tada į pagalbą ateis Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)