J. Bidenas pasveikino U. von der Leyen su jos išrinkimu vadovauti Europos Komisijai. Pasak Baltųjų rūmų, pokalbio metu buvo aptarta parama Ukrainai ir siekis, kad Rusija atsakytų už agresiją prieš šią šalį.

Europos Komisijos pirmininkė socialiniame tinkle „X“ rašė, kad ES ir JAV susiduria su bendrais iššūkiais Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Indijos ir Ramiojo vandenyno regione. Ji pabrėžė, kad ES ir JAV yra partneriai, draugai ir sąjungininkai.

Šiuo metu vis daugiau JAV Demokratų partijos narių ragina J. Bideną, kuriam 81-eri, antrą kartą nebesiekti prezidento posto ir nedalyvauti rinkimuose lapkričio mėnesį.

Tai daugiausiai paskatino jo pasirodymas debatuose su Donaldu Trumpu, po kurių žmonėms rimtų abejonių sukėlė J. Bideno fizinė bei psichinė būsena.

Šiuo metu JAV prezidentas izoliuojasi ir nesirodo viešai, nes apsikrėtė COVID-19. Tačiau kol kas jis, regis, nereaguoja į partijos kolegų kritiką.

Praeitą ketvirtadienį Europos Parlamentas perrinko U. von der Leyen Europos Komisijos pirmininke dar vienai penkerių metų kadencijai. Eidama šias pareigas ji nuolat bendrauja su JAV prezidentu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją