„Mūsų priešas puikiai žino, kad migracija yra mūsų silpnoji vieta. Jo tikslas – paversti gyvenimą Ukrainoje neįmanomu, ir taip migracijos grėsme daryti spaudimą Europai. Štai ką daro Putinas“, – penktadienį Taline kalbėjo Estijos vyriausybės vadovė ir pridūrė, kad to Maskva jau siekė per neramumus Sirijoje ir Afrikoje, už kuriuos atsakinga „Wagner“ privati karybos organizacija.

„Privalome suprasti, kad Rusija iš migracijos bando pasigaminti dar vieną ginklą. Putinas naudojasi migracijos grėsme. Stumia imigrantus per sienas, kuria problemų europiečiams, nes, gerbdami žmogaus teises, mes negalime jų nepriimti. Žinoma, tai pretekstas piktintis radikaliajai dešinei“, – kalbėjo K. Kallas.

K. Kallas pažymėjo, kad „ukrainiečių padėtis fronte iš tiesų sudėtinga“, o Europos dalijami ginklų pažadai kol kas lieka pažadais. Tai pasikeistų, jeigu NATO prisiimtų atsakomybę už ginkluotės tiekimą: „Bėda ta, kad pažadai gyvybių negelbėja“.

Anot Estijos premjerės, kurią cituoja euromaidanpress.com, nepakankamą paramą Ukrainai lemia ne kas kita, o baimė, ir migracijos baimė tik viena iš trijų esminių baimių: „Padėti Ukrainai mums trukdo baimė. Skirtingos šalys turi skirtingų baimių. Ar tai branduolinės grėsmės baimė, ar eskalacijos baimė, ar migracijos baimė. Negalime sau leisti papulti į baimės spąstus, nes to ir nori Putinas. Jis nori, kad bijotume ir iš baimės neremtume Ukrainos.“

K. Kallas – viena iš daugelio Europos politikių, garsiai kalbančių apie neigiamus padarinius Europai Ukrainos pralaimėjimo atveju.