CNN „Poll of Polls“ apklausa – tai vidurkis, paimtas iš šešių paskutinių nepartinių, nacionaliniu mastu atliktų registruotų arba tikėtinų rinkėjų apklausų, kurios atitinka CNN standartus ir kuriose buvo klausiama apie 2024 metų prezidento rinkimus tarp K. Harris ir D. Trumpo.

„Poll of Polls“ vidurkiui buvo paimti rezultatai iš „CBS News“/“YouGov“ (atliktos liepos 16 – 18 d.), „NBC News“ (atliktos liepos 7 – 9 d.), „Fox News“ (atliktos liepos 7 – 10 d.), NPR/“PBS News“/“Marist College“ (atliktos liepos 9 – 10 d.), „ABC News“/“Washington Post“/“Ipsos“ (atliktos liepos 5 – 10 d.) ir CNN (atliktos birželio 28 – 30 d.) apklausų.

Šešių paskutinių apklausų rezultatų vidurkis rodė, kad D. Trumpą remia 48 proc., o K. Harris – 47 proc. respondentų. Visos šios apklausos buvo atliktos po praėjusį mėnesį vykusių CNN prezidentinių debatų ir tik viena – CBS/“YouGov“ apklausa – surengta po liepos 13 dienos, kai buvo pasikėsinta į D. Trumpą.

Apklausos, kuriose figūravo trečiųjų šalių ar nepriklausomi kandidatai, nebuvo įtrauktos. Jei apklausos vykdytojas per tą patį laikotarpį paskelbdavo bent kelias apklausas, vidurkiui buvo imamos tik naujausios apklausos.

Kovoje prieš respublikonų kandidatą D. Trumpą K. Harris palaikytų panaši dalis rinkėjų, kaip ir Joe Bideną, rodė daugelis apklausų, kurios buvo atliktos dar prieš tai, kai J. Bidenas pasitraukė iš 2024 metų rinkimų kampanijos

Nacionalinėse ir svyruojančių valstijų apklausose parama J. Bidenui buvo mažesnė nei D. Trumpui – tai paskubino prezidento sprendimą paistraukti iš rinkimų kovos.

„NBC News“ nacionalinėje apklausoje, kuri buvo atlikta praėjus daugiau nei savaitei po slogaus J. Bideno pasirodymo debatuose, bet dar prieš pasikėsinant į D. Trumpo gyvybę, tiek prezidento, tiek K. Harris palaikymas tarp registruotų rinkėjų buvo dviem punktais mažesnis nei D. Trumpo, nors faktiniai kiekvieno kandidato procentai buvo šiek tiek skirtingi. D. Trumpas prieš J. Bideną pirmavo rezultatu 45 proc. prieš 43 proc., o K. Harris atveju – 47 proc. prieš 45 proc. Tačiau abiejų apklausos klausimų rezultatai buvo paklaidos ribose.

Panašiai rodė ir po minėtų debatų atlikta nacionalinė „Fox News“ apklausa: D. Trumpas tarp registruotų rinkėjų vienu punktu lenkė tiek J. Bideną (D. Trumpas – 49 proc., J. Bidenas – 48 proc.), tiek K. Harris (D. Trumpas – 49 proc., K. Harris – 48 proc).

Tačiau kitose apklausose parama K. Harris vienu ar dviem procentiniais punktais lenkė J. Bideno palaikymą, nors, vertinant kritiškai, kai kuriose svarbiausiose apklausų dvikovose ji vis dar neprilygo D. Trumpui.

Jau po pasikėsinimo į D. Trumpo gyvybę atlikta nacionalinė „CBS News“/“YouGov“ tikėtinų rinkėjų apklausa rodė, kad D. Trumpas prieš J. Bideną pirmavo 5 punktais (52 proc. prieš 47 proc.), o K. Harris nuo respublikonų kandidato buvo atsilikusi 3 punktais (atitinkamai 48 proc. ir 51 proc.).

Kritiškai svarbiose Pensilvanijos ir Virdžinijos valstijose atliktose „New York Times“ ir „Siena College“ apklausose K. Harris tarp tikėtinų šių dviejų valstijų rinkėjų pasirodė 2 procentiniais punktais geriau nei J. Bidenas.

Visi šie rezultatai yra kiekvienos apklausos paklaidos ribose, kaip ir skirtumas tarp J. Bideno ir K. Harris rezultatų.

Svarbu ir tai, kad J. Bidenui pasitraukus iš 2024 metų rinkimų kampanijos, šie skaičiai gali pasikeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)