B. Johnsonas įsitikinęs: D. Trumpas toks neprognozuojamas, jog to būtų pakakę įtikinti Kremlių nerizikuoti ir nepradėti karo su suverenia valstybe.

Anot buvusio Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovo, tokiu atveju Maskva būtų pajutusi grėsmę, nes tokius veiksmus prieš Europos valstybę Vašingtonas galėjo priimti kaip Amerikos ir pasaulio tvarkos įžeidimą. Ir ta atsakomoji reakcija galėjo būti labai nuožmi.

B. Johnsono teigimu, vienas iš esminių D. Trumpo privalumų – tai, kad jis nenuspėjamas ir neprognozuojamas.

„Tai viena iš priežasčių, kodėl žiūriu, kaip jis iš tikrųjų elgėsi spręsdamas tarptautinius klausimus, ir lyginu su tuo, ką apie jį kalba žmonės“, – savo poziciją paaiškino britų politikas.

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas priminė, kad po Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo Solsberyje D. Trumpas išsiuntė šešiasdešimt Rusijos šnipų. Be to, jis buvo žymiai griežtesnis Sirijos atžvilgiu nei Demokratų administracija ir pademonstravo nuožmią poziciją dėl Irano revoliucijos sargybinių.

Be to, B. Johnsonas atkreipė dėmesį, kad „Javelin“ raketų Ukrainai davė būtent D. Trumpas.

Atsakydamas į klausimą dėl Ukrainos nuogąstavimų, susijusių su galimu D. Trumpo tapimo Jungtinių Valstijų prezidentu, B. Johnsonas užtikrino: „Labai, netgi labai svarbu, kad mes suprastume, jog Ukrainos kova yra egzistencinės svarbos ir dėl Europos laisvės bei demokratijos. Jeigu Ukraina pralaimės, tai bus absoliuti katastrofa. Ir jis tai puikiai supranta“.

B. Johnsonas įsitikinęs, kad D. Trumpas nenorės patekti į istoriją kaip žmogus, savo antrą prezidento kadenciją pradėjęs ne nuo pastangų paversti Ameriką didžia, o nuo Sovietų Sąjungos šlovės sugrąžinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)