Pati Kamala Harris taip pat pristatė Minesotos gubernatorių Timą Walzą kaip savo kandidatą į viceprezidentus per lapkritį vyksiančius JAV rinkimus. Ji pareiškė, kad „didžiuojasi“ pasirinkusi jį savo porininku.

„Kaip gubernatorius, treneris, mokytojas ir veteranas, jis daug padarė tokioms darbo šeimoms, kaip jo. Puiku turėti jį savo komandoje“, – parašė K. Harris socialiniame tinkle X.

Į K. Harris pasirinkimą sureagavo respublikono Donaldo Trumpo kampanija – Minesotos gubernatorius T. Walzas buvo sukritikuotas kaip kairiojo sparno radikalas.

„Jei T. Walzas nesakys rinkėjams tiesos, ją pasakysime mes: Timas Walzas, kaip ir Kamala Harris, yra pavojingai liberalus ekstremistas“, – sakoma D. Trumpo kampanijos spaudos sekretorės Karoline Leavitt pareiškime.

Pats T. Walzas antradienį pareiškė, kad būti Demokratų partijos kandidatu į viceprezidentus per lapkritį vyksiančius JAV prezidento rinkimus yra „viso gyvenimo garbė“.

„Aš visiškai už. Tai man šiek tiek primena pirmąją dieną mokykloje. Taigi, padarykime tai, žmonės!“, – socialiniame tinkle X sakė T. Walzas.

60-metis T. Walzas yra buvęs karys ir mokytojas. Buvęs kongresmenas iš veikiau respublikoniškos apygardos įrodė esantis patrauklus kaimiškų regionų, baltaodžiams rinkėjams.

Būdamas gubernatorius, jis taip pat pasisakė už nemokamus pietus mokyklose ir ilgesnes mokamas atostogas darbuotojams. Tikėtina, kad rinkimuose Minesota atiteks demokratams.

Ši valstija ribojasi su Viskonsino ir Mičigano valstijomis, kurios taip pat yra laba svarbios.

J. Walzas įtraukia į demokratės viceprezidentės kampaniją kaimiškosios Vidurio Vakarų Amerikos požiūrį, taip pat kelia liberalios politikos tikslus, tokius kaip kanapių legalizavimas ir didesnė darbuotojų teisių apsauga.

Timas Walzas

Oficialaus K. Harris pranešimo tikimasi vėliau.

K. Harris sprendimo dėl kandidato į viceprezidentus buvo nekantriai laukiama. Ji prieš kelias dienas paskelbė, kad antradienį pradės kelias dienas truksiantį rinkimų kampanijos turą per septynias vadinamąsias svyruojančias valstijas.

Kandidatas į viceprezidentus turėtų padėti K. Harris pasiekti platesnį rinkėjų grupių spektrą ir laimėti svyruojančiose valstijose – pagrindinėse rinkimus nulemiančiose valstijose.

JAV demokratams baigus vidinį balsavimą, paaiškėjo, kad K. Harris lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose turės visišką jų paramą. Per balsavimą ji gavo 99 proc. iš maždaug 4 500 atiduotų delegatų balsų, pranešė Demokratų partija. K. Harris jau praėjusį penktadienį peržengė kandidatavimui būtinos daugumos slenkstį. Dabartinė viceprezidentė per skaitmeninį balsavimą buvo vienintelė kandidatė – jos nominaciją dabar oficialiai dar turi patvirtinti partijos vadovybė.

Demokratų partijos suvažiavimas vyks Čikagoje rugpjūčio 19–22 dienomis. Kandidatas iš tikrųjų turėjo būti nominuotas čia, tačiau partija dėl rinkimų biuletenių spausdinimo terminų kai kuriose valstijose paankstino procesą. Partijos delegatai iš visų valstijų nuo ketvirtadienio galėjo atiduoti savo balsą internetu. Nors K. Harris jau netrukus surinko reikalingą daugumą, tačiau balsavimas dar tęsėsi iki pirmadienio vakaro.

K. Harris tikėtina demokratų kandidate tapo po to, kai iš rinkimų kovos pasitraukė prezidentas Joe Bidenas. Jis kandidate pasiūlė savo pavaduotoją.

K. Harris lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose susirungs su respublikonu Donaldu Trumpu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)