Maskva ir Kyjivas kaltina vienas kitą karo nusikaltimais ir uždraustų cheminių priemonių naudojimu per Rusijos karą Ukrainoje, kuris tęsiasi jau trečius metus. Birželio 24 d. Ukrainos kariuomenė pranešė, kad gegužės mėn. užregistravo 715 atvejų, kai Rusijos pajėgos panaudojo šaudmenis, kurių sudėtyje yra „pavojingų cheminių junginių“.

Ji teigė, kad šis skaičius, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 271 atveju.

JAV: po Putino kelionės Kinija baiminasi Šiaurės Korėjos krizės

Kinija, nepaisydama savo viešo aljanso su Rusija, nerimauja, kad po prezidento Vladimiro Putino vizito Šiaurės Korėja gali būti padrąsinta sukelti regioninę krizę, pirmadienį pareiškė aukščiausio rango JAV pareigūnas.

Valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Kempbelas sakė, kad Kinija, bendraudama su Jungtinėmis Valstijomis, nurodė, jog yra „susirūpinusi“ po to, kai V. Putinas praėjusią savaitę pasirašė gynybos susitarimą su Pchenjanu.

„Manau, kad būtų teisinga sakyti, jog Kinija tikriausiai nerimauja, kad Šiaurės Korėja bus kaip nors paskatinta imtis provokacinių veiksmų, kurie galėtų sukelti krizę Šiaurės Rytų Azijoje“, – sakė K. Kempbelas Užsienio santykių taryboje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)