Jo teigimu, vertėtų susprogdinti Kyjivo hidroelektrinės užtvanką ir Ukrainos sostinę paprasčiausiai paskandinti.

Okupuoto Mariupolio mero patarėjas Piotras Andriušenka pasidalino Rusijos propagandisto laidos ištrauka ir pažymėjo, kad rusai jau nebebando slėptis po savo aptakiais pareiškimais ir atvirai propaguoja genocido idėją.

„Jūs jau man atleiskite, bet aš realiai nesuprantu, kodėl iki dabar dar stovi Kyjivo užtvanka. Manau, kad reikia pagaliau pareiti į žiauriausios įmanomos bausmės lygį. Žiūrėkite, jie čia bando „lyginti su žeme“ mūsų Belgorodą, o mes kažkodėl „bandome išsaugoti Kyjivą“, – plūdosi V. Solovjovas.

Nors skandalingą raginimą laidoje gana neigiamai įvertino vienas iš jos svečių, Kremliaus ruporo tai nesustabdė ir jis toliau kalbėjo apie kažkokį nereikalingą rusų „geranoriškumą“.Kaip priežastį, kodėl vertėtų užtvindyti Kyjivą, V. Solovjovas pateikė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo žodžius apie neteisėto Krymo tilto likimą.

P. Andriušenka atkreipė dėmesį į faktą, kad tokie V. Solovjovo žodžiai nuskambėjo tebevykstant Ukrainos taikos viršūnių susitikimui Šveicarijoje, ir neseniai Vladimiro Putino išsakytų žodžių dėl tariamų taikos derybų fone.

„Puiki proga viršūnių susitikimo dalyviams ir sąjungininkams sutikti su Ukrainos siūlymais. Kita vertus, jie jau net nebesislapsto, kokia ten „denacifikacija ir demilitarizacija“. Tiesiog išnaikinti ukrainiečius – juk tai tiesioginio genocido skatinimas. Mes tai ir taip žinojome, bet prireikė daugiau nei dviejų metų ir daugiau nei pusės milijono rusų, kad jie patys nebesislapstytų“, – paaiškino Mariupolio mero patarėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)