Pasak Mariupolio mero patarėjo Petro Andriuščenkos, birželio 8 dieną apie 16 val. tarp Berdiansko ir Primorsko buvo pastebėti keli neciviliniai laivai. „Naktį, maždaug apie vidurnaktį, mūsų dronas atakavo laivą netoli Eisko uosto, ir jis, pirminiais duomenimis, iškeliavo lydėti kreiserio „Moskva“. Ryte visa informacija apie šią ataką okupantų socialinių tinklų paskyrose buvo pašalinta“, – sakoma pranešime.

P. Andriuščenka spėliojo, kad rusai bandė paslėpti didelį desantinį laivą Eiske, bet „kažkas pasisuko ne taip“. „Telegram“ kanalo „Krymskij veter“ duomenimis, atakuotas laivas greičiausiai yra maždaug 96 m ilgio.

JAV teigia, kad Rusijos puolimas Charkivo srityje „įstrigo“

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais sekmadienį pareiškė, kad Rusijos puolimas Ukrainos Charkivo srityje „įstrigo“, Vašingtonui iš dalies panaikinus apribojimus naudoti JAV perduotus ginklus smūgiams Rusijos teritorijoje.

„Operacija Charkive įstrigo“, – sakė Jake’as Sullivanas CBS transliuotojui. – Charkovui vis dar gresia pavojus, tačiau rusai pastarosiomis dienomis nesugebėjo pasiekti esminės pažangos toje teritorijoje“.

Vašingtonas suteikė leidimą Ukrainai naudoti JAV ginklus Charkivo regionui, esančiam pasienyje su Rusija, ginti, atsikratydamas ankstesnio susirūpinimo, esą leidimas tokiems smūgiams gali įtraukti NATO karinį aljansą į tiesioginį konfliktą su Rusija.

„Prezidento požiūriu, to reikalavo sveikas protas, – sakė J. Sullivanas. – Tiesiog nebuvo prasmės neleisti ukrainiečiams šaudyti per tą sieną, smogti rusų ginkluotei ir įtvirtinimams, iš kur jie šaudė į ukrainiečius.“Šiuo metu Ukrainoje ir netoli sienų veikia šešios Rusijos karių grupės. Taigi Rusijos kariai kas mėnesį gauna nuo 6 000 iki 12 000 naujų karių.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)