Garsėjant kritikai, kad tokie kardinolai, ypač Rogeris Mahony iš Los Andželo, bus tarp renkančiųjų popiežiaus Benedikto XVI įpėdinį, monsinjoras (iš Maltos) Charlesas Scicluna sakė, kad jie tylėjo "bijodami skandalo".

Remdamasis kanonų teisė, jis tvirtino, kad šie kardinolai "turi teisę ir pareigą" balsuoti konklavoje.

"Išmintis (Dievo) duota ne vien šventiesiems, bet ir nusidėjėliams", - aiškino Ch.Scicluna, vadovavęs Vatikano kampanijai išauti kunigų pedofilijos piktžolę iki praeitų metų, kai buvo paskirtas Maltos vyskupu augziliaru.

"Tegul tas, kuris be nuodėmės, meta pirmąjį akmenį", - dvasininkas sakė duodamas interviu Italijos dienraščiui "La Stampa", kuris buvo paskelbtas pirmadienį.

Tačiau jis pridūrė: "Tikrasis skandalas - kad apie tuos nusižengimus nebuvo pranešta. Požiūris pasikeitė. Tylėjimas tapo skandalu. Ir nuopelnai tenka (popiežiui)."

Nuo kunigų pedofilų nukentėjusių asmenų palaikymo organizacijos Jungtinėse Valstijose, Belgijoje ir Airijoje tvirtino, kad R.Mahony, taip pat buvęs Filadelfijos arkivyskupas Justinas Francisas Rigali, Belgijos kardinolas Godfriedas Danneelsas ir Airijos kardinolas Seanas Brady neturėtų dalyvauti konklavoje dėl savo ryšių su tais skandalais.

Kaip praneša Didžiosios Britanijos savaitraštis "The Observer", sekmadienį Vatikanui buvo pranešta apie įtariamą britų kardinolo Keitho O'Brieno netinkamą elgesį, remiantis keturių asmenų liudijimais.

Vatikano ryšių su visuomene padėjėjas Gregas Burke'as pirmadienį duotame interviu sakė, kad žiniasklaida "gali mėginti" paveikti konklavą.

Vatikano Valstybės Sekretoriatas - Katalikų Bažnyčios vyriausybė - šeštadienį žengė neįprastą žingsnį, paskelbdamas pranešimą, kuriame smerkiami "visiškai klaidingi naujienų pranešimai", kuriais esą siekiama padaryti įtaką slaptam balsavimui konklavoje.

"Vaizduotės kūrinių ir sugretinimų neigiami padariniai tiesiogiai veikia žmonių gyvenimus ir reputaciją", - G.Burke'as sakė Romoje leidžiamam dienraščiui "Il Messagero".

"Žmonės nukentėjo dėl dokumentų, pavogtų" per vadinamąjį "Vatileaks" skandalą.

"Esama žmonių, kurie prarado viską, tuo tarpu kai kurie žurnalistai smarkiai pasipelnė", - priekaištavo jis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)