Tai, ką žmonėms teko patirti visiškai neseniai, stebėtinai primena sovietų represijas ir deportacijas išgyvenusių ukrainiečių, moldavų ir Baltijos šalių gyventojų pasakojimus. Pavyzdžiu galėtų būti kad ir 85-erių metų Galinos Fiodorovič, ukrainiečių kovotojo dukters, istorija: ji paauglystėje buvo išvežta į Sibirą.

„Nastios mama su jauniausiu iš vaikų Uralo neprivažiavo. Pirmiausia kelyje susirgo ir mirė vaikas. Paskui liga pasiglemžė ir mamą. Kaip sako Nastia, šitai nutiko prieš atidarant vagonus su žmonėmis. Vadinasi, per dvi pirmąsias kelionės savaites, kadangi pirmą kartą prekinio vagono durys buvo atidarytos tik Kazanėje. Motiną su vaiku paėmė ir kažkur palaidojo. Nastia nežino kur“, – pasakoja 85 metų Galina Stepanovna Fiodorovič, ukrainiečio, politinio kalinio Stepano Fiodorovičiaus iš Ternopilio srities dukra. 1941 metais tėvą suėmė NKVD agentai. Vėliau jis buvo išvežtas į Umanę ir mirtinai nukankintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)