Apie tai kalbama Vašingtone vykstančio NATO viršūnių susitikimo deklaracijoje, skelbia „Ukrinform“.

„Ukrainai tęsiant šį gyvybiškai svarbų darbą, mes toliau remsime ją jos negrižtamame kelyje link visapusiškos euroatlantinės integracijos, įskaitant narystę NATO“, – sakoma dokumente.

Tuo pat metu NATO narės visapusiškai palaiko Ukrainos teisę rinktis saugumo priemones ir spręsti dėl savo ateities be išorinio kišimosi.

„Ukrainos ateitis yra NATO“, – akcentuojama deklaracijoje.

Sąjungininkai palankiai įvertino konkrečią pažangą, kurią Ukraina padarė nuo Vilniuje vykusio viršūnių susitikimo kalbant apie reikiamas demokratines, ekonomines ir su saugumu susijusias reformas.

„Mes dar kartą patvirtiname, kad galėsime pakviesti Ukrainą prisijungti prie Aljanso, kai dėl to susitars sąjungininkai ir bus įvykdytos sąlygos“, – pažymima deklaracijoje.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad po karo Ukraina turėtų turėti pakankamai pajėgumų atgrasyti Rusijos agresiją, taip pat saugumo garantijas, iš kurių geriausia yra Vašingtono sutarties 5-asis straipsnis. Tad galutinis NATO derybų ir bendradarbiavimo su Ukraina tikslas yra Ukrainos narystė Aljanse, tikino jis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją