„Melitopolyje „pavargo“ tiltas, jungęs miestą su Kostiantynivkos kaimu. Tai vienas iš strategiškai svarbių tiltų „pavargus“ Krymo tiltui. Būtent juo (Kostiantynivkos tiltu) okupantai vežė karinę techniką iš rytų. Ką gi, nebrangūs rašistai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau šalia. Bėgsite neatsigręždami!“ – pirmadienio vakarą platformoje „Telegram“ parašė I. Fedorovas.

Rusijos primesta administracija antradienį apkaltino Kyjivą remiančias pajėgas sprogmenimis apgadinus tiltą į Melitopolį – strateginę reikšmę turintį miestą Maskvos okupuotoje Zaporižios srities dalyje.

Ataka įvykdyta Ukrainos kariams savaitgalį smogus Melitopoliui ir atidarius naują frontą šalies pietuose.

Melitopolis kaip didelis transporto mazgas yra labai svarbus norint išvaduoti Ukrainos pietinius regionus.

„Tiltą Kostiantynivkos kaime rytiniame Melitopolio pakraštyje apgadino teroristai“, – per „Telegram“ pranešė Maskvos primestos regiono administracijos pareigūnas Vladimiras Rogovas.

Pasak jo, ataka įvykdyta panaudojant sprogmenis.

V. Rogovas žalos masto neapibūdino, bet jo paskyrose socialinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti, kad vidurinė tilto atkarpa įdubo.

Tiltu buvo naudojamasi aprūpinant Maskvos kontroliuojamas Chersono ir Zaporižios sričių dalis, sudarančias sausumos koridorių tarp Rusijos ir 2014 metais jos aneksuoto Krymo, nurodė V. Rogovas.

Rugsėjo mėnesį Maskva paskelbė aneksavusi dar keturis Ukrainos regionus, nors juos kontroliuoja tik iš dalies.

Rusija yra apkaltinusi Kyjivą remiančias pajėgas virtine sabotažo aktų, įskaitant spalį Krymo tiltą apgadinusį sprogimą.

Šeštadienį vakare Ukraina apšaudė Melitopolį iš JAV pristatytų pažangių raketinės artilerijos sistemų HIMARS, paskelbė prorusiški pareigūnai.

Rusijos pajėgos Melitopolį užėmė pirmuoju vasario 24-ąją pradėtos invazijos etapu.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją