„Palyginti su ten, tai tarsi atostogos. Kai įsikraustėme, turėjau šypseną kaip dantų pastos reklamoje. Jautėme euforiją, palengvėjimą“, – juokiasi 30-metis Sergejus, kurio daliniui buvo įsakyta išlįsti iš apkasų nuniokotame Donbaso mieste ir dalyvauti drąsiame Ukrainos puolime per Rusijos sieną į Kurską.

Prisimindamas kovas dėl Toretsko, kovotojas sako, kad ten vyksta kova dėl griuvėsių krūvos, nes neliko nė vieno pastato.

„Kartais prarasdavome per daug žmonių, kovojančių už kelių metrų. Nežinau, kas nutiks Pokrovskui, bet jis bus sunaikintas. Jie kovoja dėl griuvėsių“, – sakė Serhijus, prisimindamas pasmerktas kovas dėl tokių miestų kaip Bachmutas ir Severodonetskas.

Į Toretsko pozicijas, iš kurių buvo atšauktas Sergejaus vienetas, išsiųsti rezervo kariai.

Kovotojas mano, kad jo viešnagė Kursko regione netrukus baigsis. „Kurį laiką būsime čia. Fronto linijos išplėtimas reikš, kad Rusija čia turės perdislokuoti daugiau pajėgų. Netrukus tikimės jiems pateikti dar keletą staigmenų“, – sakė jis.

Kaip rašė UNIAN, Ukraina Rusijos teritorijoje pasiekia „nedidelių laimėjimų“. Pasak analitikų, pažanga vis dar yra, tačiau rusai perkelia daugiau pajėgų į regioną.