Tęsdamas rinkimų kampaniją po pasikėsinimo nužudyti liepos 14-osios rinkimų renginyje Pensilvanijos valstijoje ir sakydamas kalbą Grand Rapidso mieste, D. Trumpas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas yra „sumanūs, tvirti“ lyderiai, kurie myli savo šalį.

Šie komentarai panašūs į D. Trumpo išsakytus teiginius neilgai trukus po Rusijos invazijos į Ukrainą, rašoma „Kyivindependent“. 2022 m. kovą vykusiame renginyje jis gyrė V. Putiną už protingumą. „Manęs paklausė, ar V. Putinas protingas. Taip, V. Putinas protingas“, – sakė jis.

Liepos 20-osios rinkimų renginyje respublikonų kandidatas į prezidentus pareiškė, kad Xi Jinpingas atsiuntė jam palaikymo žinutę po pasikėsinimo nužudyti.

„Xi Jinpingas parašė man gražią žinutę, sužinojęs, kas atsitiko“, – teigė d. Trumpas. Jis taip pat pavadino Kinijos lyderį „nuostabiu“ ir gyrė už „1,4 mlrd. žmonių kontrolę geležiniu kumščiu“.

Zelenskio atstovas spaudai atskleidė keletą pokalbio su Trumpu detalių

Delfi primena, kad Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas penktadienį pranešė, kad telefonu kalbėjosi su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu, ir pažadėjo nutraukti Rusijos pradėtą karą.

Volodymyro Zelenksio atstovas spaudai Serhijus Nikiforovas atskleidė keletą Ukrainos prezidento pokalbio su Donaldu Trumpu detalių.

V. Zelenskis ir D. Trumpas

Per interviu Ukrainos žiniasklaidai S. Nikiforovas pabrėžė, kad politikai susitarė dėl susitikimo, tačiau kada ir kur jis galėtų įvykti, kol kas neaišku. Visgi dėl susitikimo būtinumo, anot S. Nikiforovo, V. Zelenskio ir D. Trumpo nuomonės sutapo, rašo zn.ua.

„Buvo tariamas ir dėl laiko, dėl to, kada toks susitikimas galėtų įvykti, bet grafikus ir kitas detales turės suderinti komandos“, – paaiškino S. Nikiforovas.

Apie D. Trumpo vizitą į Ukrainą kalbėti kol kas anksti, įspėjo S. Nikiforovas ir pridūrė, kad nieko konkretaus apie galimą įvykį, t. y. apie susitikimo datą ir vietą, pasakyti dar negali.

Per telefoninį pokalbį Ukrainos prezidentas paragino JAV respublikonų lyderį nepasitikėti šalimis, pateisinančiomis Rusijos prezidento Vladimiro Putino valia vykdomą agresiją, ir papasakojo apie vakarykštį raketų smūgį Mykolajive ir išpuolį prieš vaikų ligoninę „Ochmatdyt“.

„D. Trumpas, pavartodamas firminę savo frazę, patarė netikėti melagingomis naujienomis, esą jo pergalė rinkimuose gali būti palanki Rusijai. Tokias kalbas jis pavadino melagingomis naujienomis ir paragino jomis netikėti“, – pridūrė S. Nikiforovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)