Buvusi pirmoji ponia išlieka labai populiari tarp demokratų, o tikimybė, kad lapkričio mėnesį įvyksiančiuose rinkimuose ji gali varžytis su Donaldu Trumpu, sukėlė tam tikrą nerimą ir Respublikonų partijai, rašo „Sky News“.

Ir nors ji anksčiau nebuvo užsiminusi, kad ją domina prezidento postas (tiesą sakant, M. Obama teigė kaip tik priešingai), J. Bideno pasitraukimas iš rinkimų kovos vėl paskatino spėliones.

M. Obama išgarsėjo būdama pirmąja ponia, kai jos vyras užėmė prezidento postą, ir galbūt galėtų mesti rimtą iššūkį D. Trumpui.

Neseniai „Ipsos“ atliktos apklausos rezultatai parodė, kad M. Obama yra vienintelė hipotetinė kandidatė, kuriai pavyktų įveikti D. Trumpą. Taip pat ji puikuojasi registruotų rinkėjų palankumo reitingų viršuje.

Sekmadienį Barackas Obama negailėjo pagyrų J. Bidenui, jis visgi nepasekė prezidento pavyzdžiu ir neišsakė paramos Kamalai Harris.

„Kol kas Michelle ir aš tiesiog norime išreikšti savo meilę ir dėkingumą Joe ir Jill už tai, kad taip sumaniai ir drąsiai mums vadovavo šiais sunkiais laikais, ir už jųdviejų atsidavimą laisvės ir lygybės idealams, kurie yra šios šalies pamatas.“

Frazė „kol kas“ sukėlė nuostabą, nors galbūt Obamos tiesiog nenorėjo iš karto demonstruoti paramos kitam kandidatui.

Buvęs Nancy Pelosi vyriausiasis patarėjas Michaelis Yaki „Sky News“ sakė, kad, jo nuomone, Obamų sprendimas viešai neremti kito kandidato buvo „tyčinis, bet ne dėl tos priežasties, apie kurią galvoja žmonės“. T. y. ne dėl to, kad M. Obama pati siektų tapti kandidate.

Jo teigimu, buvęs prezidentas ir buvusi pirmoji ponia nenori pasirodyti kaip asmenys, padarę įtakos K. Harris paskelbimui kandidate: „Manau, kad Obamos atsitraukia ir leidžia eiliniams partijos nariams, delegacijoms, kitiems lyderiams išreikšti palaikymą K. Harris, nes tada parama atrodys natūralesnė. Neatrodys, kad viskas surežisuota, kad buvęs prezidentas verčia balsuoti už K. Harris.“

Anot M. Yaki, tai bus svarbu K. Harris „legitimumui“, jai siekiant Demokratų partijos nominacijos.

Respublikonų partijos senatorius Kevinas Crameris neseniai sakė žurnalui „New York Magazine“, kad „Michelle Obama, ko gero, yra vienintelis asmuo, galintis įsikišti ir išlaikyti partijos vienybę bei galbūt jai suteikti šiek tiek postūmio, nes yra gerai žinoma“.

Ar ją apskritai domina prezidento postas? Anksčiau šiais metais jos atstovai informavo „NBC News“, kad M. Obama neplanuoja dalyvauti 2024 m. prezidento rinkimuose. Vienas iš jos padėjėjų priminė praėjusiais metais įvykusį pokalbį su Oprah Winfrey, kuris atspindėjo jos mąstyseną ir parodė, kodėl M. Obama greičiausiai niekada nedalyvaus prezidento rinkimuose.

„Politika – sunkus dalykas, – platformos „Netflix“ užsakymu surengto interviu sakė M. Obama. – Ir tie žmonės, kurie į ją pasuka... Turi to norėti. Politika turi būti tavo sieloje, nes tai labai svarbu. Mano sieloje jos nėra.“

Jau anksčiau sklandė gandai, kad rugpjūtį J. Bidenas galėtų pateikti siurprizą – pranešti apie sprendimą trauktis iš rinkimų maratono ir pasiūlyti savo kandidatūrą pakeisti buvusia pirmąja ponia M. Obama. M. Obamos atstovas spaudai žurnalistams tada nurodė, kad abu Obamos visiškai palaiko J. Bideno ir viceprezidentės K. Harris rinkimų kampaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)