Po pasikėsinimo į buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą Rusija paragino vyriausybę Vašingtone peržiūrėti „savo neapykantos kurstymo politiką“. Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sekmadienį pareiškė, kad tokia politika nukreipta prieš „politinius oponentus, šalis ir tautas“.

Ji taip pat pasinaudojo išpuoliu, kad pasmerktų JAV paramą Ukrainai. M. Zacharova tiesiogiai kreipėsi į „tuos, kurie JAV balsuoja už ginklų tiekimą (Ukrainos prezidentui) Zelenskiui“. Lėšas, skiriamas „ginklams Zelenskiu“, esą galbūt geriau reikėtų panaudoti policijos ir kitų tarnybų, kurios turi užtikrinti teisę ir tvarką JAV, finansavimui.

Rusų ekspertas: pasikėsinimas į Trumpą atspindi gilėjančią krizę JAV

Dabartinė JAV prezidento rinkimų kampanija rodo stiprėjantį konfliktą tarp respublikonų ir demokratų o tai ypač atspindi pasikėsinimas į Donaldą Trumpą, įsitikinęs rusų ekspertas V. Vasiljevas. Jo nuomone, likusių rinkimų laikotarpiu belieka tikėtis nemažai netikėtumų.

„JAV užtikrintai artėja prie labai rimtos krizės. Pats pasikėsinimo į D. Trumpą faktas atspindi vieną labai svarbų momentą – respublikonai niekada nepripažins Joe Bideno ar ko nors kito, ką gali iškelti Demokratų partija, prezidentu. Demokratai savo ruožtu nepripažins D. Trumpo teisėtu prezidentu“, – sekmadienį sakė G. Arbatovo JAV ir Kanados instituto vyriausiasis mokslinis bendradarbis Vladimiras Vasiljevas.

Eksperto nuomone, po šio pasikėsinimo galima laukti daug netikėtumų.

„Manau, vykstant dabartinei prezidento rinkimų kampanijai, pamatysime daug staigmenų. Tai didele dalimi susiję su tuo, kas vyksta tiek respublikonų, tiek ir demokratų aplinkoje“, – teigė jis.

„Ši pasikėsinimas buvo bandymas nušalinti D. Trumpą. Demokratai šiuo metu išgyvena labai rimtą krizę. Daugelio šios partijos narių nuomone, J. Bidenas nebus laimėtojas rinkimuose, o alternatyvaus kandidato jie neturi“, – pabrėžė V. Vasiljevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)