Apsirengusi raudonos spalvos drabužiais (ši spalva siejama su Respublikonų partija), ji atvyko į Respublikonų partijos nacionalinį suvažiavimą Milvokyje, skambant klasikinei muzikai, sudariusiai ženklų kontrastą kantri himnams ir roko baladėms, kurių netrūko šią savaitę. M. Trump atrodė stilingai, tarytum žingsniuotų podiumu, o ne eitų į politinį suvažiavimą, tačiau taip pat buvo kaip niekad paslaptinga ir santūri, rašo BBC.

Nuo tada, kai jos sutuoktinis 2016-aisiais tapo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu, M. Trump sulaužė visas normalios amerikietiškos prezidentinės politikos taisykles. Baltuosiuose rūmuose ji buvo savotiška atsiskyrėlė, palyginti su kitomis pirmosiomis poniomis, ir sutelkė dėmesį į siaurą interesų ratą. Nacionalinis archyvas M. Trump apibūdina kaip „gerumo ambasadorę“ ir vaikų teisių gynėją.

Partijų suvažiavimų metu kandidatų antrosios pusės tradiciškai pasako kalbą ir papasakoja iš anksto parengtų juokingų istorijų apie šeiminį gyvenimą. Trečiadienio vakarą Usha Vance, D. Trumpo neseniai įvardyto kandidato į viceprezidentus JD Vance’o žmona, kaip tik tai ir padarė. Ji pavadino savo vyrą „mėgstančiu mėsą ir bulves“, tačiau pridūrė, kad jis išmoko ruošti vegetariškus indiškus patiekalus (U. Vance yra vegetarė).

Nors Respublikonų partijos suvažiavime pasisakė D. Trumpo vyriausias sūnus Donas jaunesnysis, vidurinis sūnus Ericas, marti Lara ir anūkė Kai, M. Trump šios progos atsisakė. Akivaizdu, kad ji nedaro to, ko nenori daryti.

Nominuotų kandidatų į JAV prezidentus žmonos suvažiavimuose sako kalbas pastaruosius 30 metų. Šią tradiciją 1992-aisiais pradėjo buvusi pirmoji ponia Barbara Bush. D. Trumpo žmona kalbėjo 2016 m. ir 2020 m. įvykusių suvažiavimų metu.

Tiesa, kai 2016 m. M. Trump pristatė savo vyrą, jos kalba neapsiėjo be nesklandumų. M. Trump buvo kritikuojama, kad nuplagijavo Michelle Obama 2008 m. pasakytą kalbą, kai ji pristatė savo vyrą Baracką Obamą Demokratų partijos suvažiavime. M. Trump kalbų rengėjas vėliau prisiėmė kaltę.

Donaldas Trumpas ir Melania Trump

Pasibaigus D. Trumpo prezidentavimo laikotarpiui, ji retai viešumoje rodosi kartu su savo vyru, įskaitant atvejus, kai visuomenė tikėjosi sutuoktinius išvysti kartu. M. Trump nepalaikė buvusio JAV prezidento, kai Atlantoje buvo padaryta jo nuotrauka baudžiamųjų bylų nagrinėjimo tikslais, jos nebuvo šalia Niujorke, kai D. Trumpas tapo pirmuoju buvusiu prezidentu, nuteistu už nusikaltimą. Taip pat M. Trump nedalyvavo pirmadienį įvykusiame Respublikonų partijos susirinkime, kurio metu D. Trumpas trečią kartą savo politinėje karjeroje buvo paskelbtas kandidatu į prezidento postą.

„Melania daro tai, ką nori, – pažymėjo buvusios pirmosios ponios biografijos „The Art of Her Deal“ autorė Mary Jordan. – Ji yra nepaprastai nepriklausoma ir nedarys kažko tik todėl, kad tai daro kiti žmonės. Ji nejaučia jokio įsipareigojimo taip elgtis.“

Kaip rašo BBC, visuomenė jau priprato, kad M. Trump nedalyvauja daugelyje D. Trumpo renginių, bet pirmadienį, kai jis įžengė į salę aidint kurtinantiems pritarimo šūksniams ir buvo sutiktas nelyginant Mesijas, nes išgyveno pasikėsinimą į gyvybę, žmonos nebuvimas ypač rėžė akį. Respublikonai, be jokios abejonės, pastebėjo, kad jos nėra, tačiau kai M. Trump visgi pasirodė ketvirtadienį, ją pasveikino ne ką mažiau entuziastingai.

Buvusi pirmoji JAV ponia Melania Trump mažai dalyvavo 2024 m. prezidento rinkimų kampanijoje. Anksčiau CNN šaltiniai pabrėžė, kad M. Trump gedėjo sausio pradžioje mirusios motinos, palaikė tėvą po šios netekties ir skyrė daug dėmesio sūnui Barronui, kuriam sukako 18 metų ir kuris rudenį ruošiasi studijuoti koledže. Tiesa, šaltiniai akcentavo, kad ji sąmoningai renkasi, kada rodytis viešumoje, o šiuos sprendimus priima pati, ne D. Trumpas ar kas nors iš kampanijos dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją