Bendrovės „Morning Consult“ atlikta 7 818 registruotų rinkėjų apklausa, atlikta praėjus kelioms dienoms po K. Harris pasisakymo Čikagoje, atskleidė, kad demokratų kandidatė prieš D. Trumpą pirmauja keturiais procentais. Ji sulaukia 48 proc. palaikymo, o D. trumpas – 44 proc.

Nors keturių procentų skirtumas vis dar yra bendra didžiausia K. Harris persvara prieš D. Trumpą nuo tada, kai ji pradėjo 2024 metų lenktynes JAV prezidentui Joe Bidenui nutraukus savo perrinkimo kampaniją. Po rugpjūčio 22 dieną įvykusios Demokratų nacionalinio suvažiavimo kalbos „Morning Consult“ apklausose K. Harris persvara nepadidėjo.

Kamala Harris ir Joe Bidenas

Vis dėlto apklausa rodo, kad K. Harris „medaus mėnuo žiniasklaidoje“ tęsiasi, nes daugiau rinkėjų (47 proc.) vėl teigė, kad per pastarąją savaitę apie viceprezidentę girdėjo daugiausia teigiamų naujienų, palyginti su 32 proc. rinkėjų, kurie teigė, kad apie ją girdėjo daugiausia neigiamų žinių.

Jau penktą savaitę iš eilės rinkėjai teigia, kad girdėjo daugiau teigiamų naujienų apie K. Harris nei neigiamų, o dabartinis 15 punktų skirtumas K. Harris yra geriausias grynasis šurmulio reitingas, kurį ji paskelbė kas savaitę atliekamose apklausose nuo 2022 metų lapkričio.

Donaldas Trumpas

Palyginimui, 46 proc. rinkėjų teigė, kad per pastarąją savaitę girdėjo daugiausia neigiamų naujienų apie D. Trumpą, palyginti su 31 proc. rinkėjų, kurie matė daugiausia teigiamų žiniasklaidos pranešimų apie respublikonų kandidatą. Tai pagerėjimas, palyginti su grynuoju neigiamu 20 punktų pozityvumo rezultatu, kurį D. Trumpas fiksavo rugpjūčio pradžioje.

Aptardami vadinamąjį politinį „šurmulį“ aplink 2024 metų demokratų kandidatą, „Morning Consult“ darbuotojai Cameronas Easley ir Eli Yokley sakė: „Tačiau nuo tada, kai ji tapo Demokratų partijos kandidate, situacija pasikeitė: dabar jos grynasis žinomumo reitingas dvigubai viršija D. Trumpo ir J. Bideno reitingus“.

Kamala Harris ir Joe Bidenas

Apklausa parodė, kad 42 proc. rinkėjų dabar palankiai vertina Minesotos gubernatorių, kandidatą į viceprezidentus Timą Walzą, o prieš Demokratų nacionalinį suvažiavimą – 39 proc.

T. Walzas šiuo metu taip pat yra mažiausiai mėgstama 2šių metų kandidato pavardė (36 proc. nepalankus reitingas), nors jis išlieka mažiausiai žinomas.

Timas Walzas

K. Harris nepalankumo reitingas yra 46 proc., Trumpo – 52 proc., o respublikonų kandidato į viceprezidentus JD Vance’o – 44 proc.

„Nors mūsų tiesioginės apklausos nerodo jokio K. Harris paramos padidėjimo po savaitę trukusios jos ir jos partijos reklamos, atrodo, kad du dalykai išlieka teisingi: tai demokratų kandidato lenktynės, kurias jis gali pralaimėti, ir to tikrai nebūtų, jei J. Baidenas vis dar dalyvautų lenktynėse“, – rašė C. Easley ir E. Yokley.

„Mūsų kassavaitinis stebėjimas rodo, kad K. Harris ir T. Walzas toliau yra populiaresni nei nepopuliarūs, be to, susiduria su nepaprastai pozityvia naujienų aplinka, o tai yra ryškus kontrastas respublikonų bilieto ir J. Bideno populiarumui.“

Apklausa „Morning Consult“ buvo atlikta rugpjūčio 23-25 d. reprezentatyvioje 7 818 registruotų rinkėjų imtyje. Rezultatų paklaida yra vienas procentinis punktas.