Pasak gamyklos vadovo Armino Pappergerio, projekto kaina – apie 200 milijonų eurų. Gamykla turėtų tapti naujų „Panther“ tipo tankų, kurie pirmą kartą visuomenei buvo pristatyti praėjusiais metais, gamybos baze.

Teigiama, kad derybos su Ukrainos vyriausybe yra „daug žadančios“ ir sprendimas gali būti priimtas per artimiausius du mėnesius.

A. Pappergeris nemano, kad reikia laukti karo pabaigos ir yra pasirengęs statyti gamyklą net gresiant Rusijos raketų smūgiams. Jis įsitikinęs, kad gamyklą bus galima apsaugoti nuo Rusijos aviacijos antskrydžių.

„Pergalei kare Ukrainai reikia 600-800 tankų, o kad šis poreikis būtų patenkintas, gamyba turi būti operatyviai pradėta“, – pareiškė A. Pappergeris.

Anot jo, net jei Bundesveras atsisakytų visų 300 turimų tankų „Leopard 2“, to vis tiek būtų per maža.Šiuo metu koncernas dirba „visu pajėgumu“, sakė A. Pappergeris.

„Jau atidavėme naudoti daugiau kaip 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, o iki metų pabaigos jų bus apie 100. Iš 50 tankų „Leopard 2A4“ jau paruošta apie 30. Taip pat yra apie 100 senų „Leopard 1“ modelių, iš kurių 88 vėl galime padaryti tinkamus“, - teigė koncerno vadovas.

Jo manymu, karas Ukrainoje „tikriausiai dar tęsis ne vienerius metus“.

„Vakarų sąjungininkai siunčia pakankamai ginklų, kad Ukraina galėtų apsiginti, tačiau šiandien ukrainiečiai neturi pakankamai įrangos, kad galėtų atsikovoti visą savo teritoriją“, – pridūrė A. Pappergeris.

Vasario pradžioje buvo pranešta, kad Ukraina veda derybas su Vokietijos koncernu „Rheinmetall“ dėl tankų „KF51 Panther“ tiekimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją