Anot jo, nauja ukrainiečių taktika rusus stumia visa karta atgal: kai Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos kovos „dvimatėje erdvėje“, ukrainiečiai kariaus 3D karą. Ukrainos ginkluotosios pajėgoms labai padeda ir tai, kad vadinamieji pirmojo asmens vaizdo (FPV) dronai kainuoja pigiau nei žvalgybiniai dronai, o naudos duoda daugiau.

Rusijos karo korespondento teigimu, FPV dronai įsibėgėja iki 500 kilometrų per valandą, todėl kelia labai realią grėsmę rusų bepiločiams. Ekspertas nuogąstauja dar ir dėl to, kad Ukrainos pajėgos ieško būdų, kaip numušti prie fronto priartėsiančius rusų atakos sraigtasparnius.

„Dar vienas tokių dronų-naikintuvų privalumas yra jų mobilumas ir nesusekamumas. Jų naudojimui nereikalingos daugiatonės mašinos, kurias dabartinėmis sąlygomis labai sunku paslėpti. Du žmonės ant motociklų – jau oro gynyba, kurią neutralizuoti labai sunku“, – samprotauja rusų karo korespondentas.

Kaip savo „Telegram“ paskyroje teigia A. Charčenka, didžiausią pavojų rusams kelia tai, kad ukrainiečiai ištobulino priešo dronų aptikimo ir neutralizavimo sistemą. Jeigu ne ji, FPV dronams būtų labai sudėtinga kelių tūkstančių metrų aukštyje rasti taikinį. Rusai paprasčiausiai neturi priemonių, kaip apsaugoti savo dronus, pripažįsta ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją