M. Zacharova platformoje „Telegram“ pasidalino V. Zelenskio nuotrauka ir išvadino jį „visišku idiotu“.

„Maža kaip kas? Sovietų Sąjunga? Rusijos imperija? O, supratau! Kaip Kijevo Rusia. Taigi tam mums reikia Kijevo“, – rašė ji.

Minimas V. Zelenskio vaizdo pranešimas pasirodė spalio 23 dieną. Trijų minučių trukmės vaizdo įraše Ukrainos prezidentas, vilkintis marškinėliais su užrašu „Make Russia small again“, kalbėjo apie padėtį fronte ir susitikimą su pareigūnais.

Kaip pažymi portalas Strana.ua, marškinėliais su tokiu pačiu užrašu anksčiau vilkėjo ir buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka – jis su jais buvo pasirodęs viename „Tik Tok“ vaizdo įraše rugsėjo pabaigoje.

Leidinys taip pat pažymi, kad frazė „Make Russia small again“ gimė perfrazavus populiarų JAV respublikonų kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo šūkį „Make America great again“ („Padarykime Ameriką vėl didžią“).

Kiek anksčiau V. Zelenskis pareiškė, kad abipusių smūgių energetikos infrastruktūros objektams nutraukimas galėtų tapti pirmuoju žingsniu link karo veiksmų Ukrainoje pabaigos.

Zelenskis dėkoja G7 šalims už naujausią karinę pagalbą

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis padėkojo Vakarų sąjungininkams už naujausią milijardinę karinę pagalbą.

50 mlrd. dolerių (46 mlrd. eurų) paskola, kurią suteiks Didžiojo septyneto (G7) šalys, prisidės prie Ukrainos gynybos ir atsparumo, savo vakarinėje vaizdo žinutėje pažymėjo V. Zelenskis.

Jis sakė, kad pagalba turi būti išmokėta šiais metais, jog būtų galima padėti Ukrainai, siekiančiai atremti Rusijos atakas per karą, kuris prasidėjo beveik prieš 1 000 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)