Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti salė su taikiniais sportiniam šaudymui iš pneumatinių ginklų. Tarp įprastų taikinių – ir trijų Rusijos priešais laikomų politikų portretai.

Pasak portalo „rbc.ua“, šis epizodas užfiksuotas patriotiniame vaikų festivalyje Tomske. Jį surengė Rusijos visuomeninės karo, darbo, ginkluotųjų pajėgų ir teisėsaugos organų veteranų organizacijos vietinis skyrius.

Kaip rašė UNIAN, žaidimų aikštelės Rusijoje paverčiamos kariniais poligonais. Visoje šalyje darželiuose ir mokyklose vaikai aprengiami karinėmis uniformomis ir verčiami dalyvauti pratybose, kasti apkasus, mėtyti granatas ir šaudyti tikrais šoviniais.

Rusijos valstybinių mokyklų militarizacija sustiprėjo po invazijos į Ukrainą. Ir tai ne spontaniškas patriotinių jausmų antplūdis, o valdžios primesta politika. Investicijos į militarizaciją yra milžiniškos. Švietimo ministras Sergejus Kravcovas neseniai sakė, kad dabar Rusijos mokyklose ir kolegijose yra apie 10 tūkstančių vadinamųjų karinių patriotinių klubų, kurių veikloje dalyvauja ketvirtis milijono žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)