Regiono valdžios atstovai pažymi, kad į naują „finansinės paramos“ formą gali pretenduoti tik tie, kurie iki vaiko gimimo nuolat gyveno Permės krašte. Gauti išmoką Rusijos karo Ukrainoje dalyvio žmona gali jam dalyvaujant kariniuose veiksmuose arba per metus jam grįžus iš fronto. Pinigai priklauso ir našlėms, jų galima reikalauti per 300 dienų nuo kario žūties ar dingimo be žinios, pristačius reikiamus dokumentus.

Apie tai, kad bus mokami papildomi pinigai vaiką nuo Rusijos karo Ukrainoje dalyvio pagimdžiusioms moterims, pirmasis dar liepą prabilo regiono gubernatorius Dmitrijus Machoninas. Jis tikino, kad iniciatyvą sugalvojo patys gyventojai.

Jau anksčiau Chantų‑Mansių autonominės apygardos valdžia nusprendė įkurti vaikų neturinčių vyrų, siunčiamų į frontą, spermos banką. Regiono ombudsmenė Natalija Strebkova tikino, kad tai būtina užtikrinant jų „giminės pratęsimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)