„Tai 73 mm pabūklas 2А28, kurį išradingi rusų technikai išėmė iš XX amžiaus septintą dešimtmetį pagamintos pėstininkų kovos mašinos. Prie jo privirino ratukus, kad suteiktų bent kažkokio mobilumo“, – rašo leidinio žurnalistai.

Viename iš vaizdo įrašų matoma, kaip rusų karys užtaiso ir šaudo būtent iš šio ginklo vieno šaudmens per kelias sekundes greičiu. Kitame vaizdo įraše matomas pabūklas 2A28, kurį tempia sunkvežimis.

„Forbes“ atkreipia dėmesį, kad be bokštelio 2A28 po kiekvieno šūvio atšoka kelis centimetrus.

Anot ekspertų, toks ginklas gana taikliai šaudo į už kelių šimtų metrų esančius taikinius: „Tai reiškia, kad šis savadarbis lauko ginklas 2A28 veiksmingas prieš didelius, nejudančius taikinius, esančius už kelių šimtų metrų“.

Kaip pabrėžiama publikacijoje, rusai nelabai turi iš ko rinktis. Karo pradžioje jie turėjo beveik 4 tūkst. haubicų ir raketų paleidimo įrenginių, o dabar praktiškai 1400 vienetų tokios ginkluotės prarado. Nors Rusija ir gali pasigaminti naujų artilerijos sprendimų, rekonstruoti sovietinius modelius, greitai to padaryti ir kompensuoti nuostolius nesugeba.

„Nemažėjantis ugnies galios fronte poreikis reiškia, kad pajėgoms teks ir toliau improvizuoti. Vienintelė alternatyva – nieko nedaryti ir rizikuoti atakuoti Ukrainos pozicijas be ugnies paramos“, – konstatuoja „Forbes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją