Vokietijos vyriausybės vadovas tokią nuomonę pateikė prieš prasidedant Ukrainos taikos konferencijai Šveicarijoje, jis vadinamąjį V. Putino taikos planą pavadino nerimtu, skelbia RBK.

„Putinas labai aiškiai pakartojo, kas jį iš tikrųjų domina: klasikinis imperialistinis naujų žemių užkariavimas. Jis pasitelkė didelę karinę jėgą ir pradėjo žiaurų karą“, – sakė O. Scholzas.

Anot politiko, savo „imperialistinei svajonei“ Rusijos prezidentas pasiryžęs paaukoti šimtus tūkstančių šalies karių.

Birželio 14 dienos vakarą V. Putinas vėl prabilo apie taikos derybas su Ukraina ir pateikė „dar vieną taikos pasiūlymą“. Rusijos prezidento taikos formulė labai paprasta – Ukraina privalo atsisakyti keturių sričių, į kurias pretenduoja Rusija, nutraukti karinius veiksmus ir atsisakyti ambicijų tapti NATO nare.

O. Scholzo teigimu, tai viso labo bandymas nukreipti dėmesį nuo savaitgalį Šveicarijoje vykstančios Ukrainos taikos konferencijos, į kurią Maskva nebuvo pakviesta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją