Kelias dienas po Ukrainos operacijos Kursko srityje pradžios tylėjęs, galiausiai V. Putinas ne tik pažadėjo, kad puolimas bus atremtas, bet ir pasigyrė, esą norinčiųjų stoti į armiją dėl to tik padaugėjo.

Maskva taip pat oficialiai nekalba apie antrą mobilizaciją ir vykdo ją tyliai, nes nenorima kelti daugiau nepasitenkinimo visuomenėje. Tačiau Ukrainos puolimas Kursko srityje parodė, kad ta teritorijos dalis buvo menkai apsaugota. Lėtas rusų atsakas į ukrainiečių veiksmus taip pat sietinas su tuo, kad Kremlius paprasčiausiai neturi dešimčių tūkstančių laisvų paruoštų karių, kuriuos galėtų greitai permesti į reikiamą vietą. Štai todėl į Kurską buvo pasiųsti keli iš Ukrainos atitraukti daliniai, taip pat privalomąją karinę tarnybą atliekantys jaunuoliai.

Karo ekspertas Darius Antanaitis kiek anksčiau „Delfi“ yra sakęs, kad „anot viešųjų šaltinių, rusai Ukrainoje laiko apie 95 proc. visos savo kariuomenės, o tai reiškia, kad atliekamos kariuomenės jie tiesiog neturi.

Ne tik operacija Kursko srityje, bet ir sunkūs mūšiai prie Pokrovsko Donecko srityje rodo, kad rusams reikia naujų karių. Ukrainos karių liudijimais iš Pokrovsko fronto atkarpos, rusai čia taiko savo įprastą taktiką – bando užimti teritoriją skaičiumi, kitaip tariant – siunčia į mirtį šimtus savo karių.

Siūlo milžiniškas sumas