„Slovėnijos ministras pirmininkas J. Janša vasario 24-25 dienomis lankysis Ukrainoje su oficialiu vizitu. Jis susitiks su premjeru Denysu Šmyhaliu ir prezidentu Volodymyru Zelenskiu“, - sakoma pranešime.

Vasario 21 d. Slovėnijos premjeras pasmerkė Rusijos sprendimą pripažinti vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybę. Pasak J. Janšos, "Rusijos sprendimas pripažinti dvi separatistines teritorijas Ukrainoje yra akivaizdus tarptautinės teisės, Budapešto memorandumo ir Minsko susitarimų pažeidimas“. Jo manymu, Europos Sąjunga turėtų pasiūlyti Ukrainai visateisės narystės perspektyvą.

Prie Ukrainos sienų dešimtis tūkstančių kareivių sutelkusi Rusija šią savaitę pripažino dviejų separatistinių Rytų Ukrainos regionų nepriklausomybę ir įvedė į šias teritorijas savo kariuomenę. Dėl to Europos Sąjunga, JAV, Jungtinė Karalystė ir dar kelios šalys paskelbė Maskvai sankcijas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)