Rusija ir toliau sistemingai atkartoja nacių nusikaltimus, nepaisydama absoliučiai visų civilizuoto pasaulio normų. Šis siaubingas atvejis – dar vienas priminimas, kad teroristinis Rusijos režimas yra absoliutus blogis. Ir už blogį reikia atsakyti“, – teigia Ukrainos generalinis prokuroras Andrejus Kostinas.

Nuotrauka, kurioje įamžintas karo belaisvio, vilkinčio marškinėlius „Vse bude Ukraina!“, kūnas nupjauta galva ir galūnėmis, savo „Telegram“ kanale pasidalino Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras Dmitrijus Lubinecas. Jo teigimu, jau rengiamas kreipimasis į Ukrainos teisėsaugą, Raudonąjį Kryžių ir Jungtines Tautas.

„Tai ne šiaip Ženevos konvencijos pažeidimas dėl elgesio su karo belaisviais, tai iškrypėlių darbas! Pabrėšiu, kad, paisant tarptautinės humanitarinės teisės normų, karo belaisvių nevalia kankinti, žaloti ir žudyti“, – parašė D. Lubinecas.

Leidinys „Astra“ skelbia, kad nuotrauka galimai redaguota. Žurnalistai nuotrauką patikrino „TruFor“ metodu, ir algoritmas parodė, jog klastotės tikimybė – 47 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją