„Naktį iš rugsėjo 6-osios į 7-ąją į Baltarusijos teritoriją įskrido mažiausiai septyni „Shahed“ tipo dronai kamikadzės. Panašu, kad pirmasis įskrido žvalgybinis rusų bepilotis „Supercam“, – teigiama pranešime.

Kaip teigia stebėtojai, vienas iš „Shahed“ dronų įskrido į Bresto sritį, o tada judėjo toliau į šiaurę: „Šis „Shahed“ dronas įskrido į Gardino sritį (pirmą kartą per visą stebėjimų istoriją) ir pasiekė Kareličus bei Naugarduką, laikydamas kryptį link sienos su Lietuva. Baltarusijos teritorija į šiaurę jis galėjo skristi maždaug 200 kilometrų, o kas jam nutiko paskui, nežinome“, – tvirtina „Gajun“.

Taip pat žinoma, kad visą naktį Baltarusijos oro erdvėje skraidė šalies karinių oro pajėgų naikintuvai ir sraigtasparniai: „Iš viso Baltarusijos karinių oro pajėgų naikintuvai iš Baranovičių aerodromo kilo keturis kartus, o sraigtasparniai – du kartus. Aviacija pastebėta ne tik šalies pietuose, bet ir šiaurėje (...)“, – pridūrė stebėsenos grupės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)