„Prezidentas D. Trumpas yra saugus po šūvių jo kaimynystėje. Daugiau informacijos šiuo metu nėra“, – sakoma D. Trumpo kampanijos atstovo spaudai Steveno Cheungo pareiškime, kuriame daugiau detalių nepateikiama.

Buvęs prezidentas žaidė golfą „Trump International Golf Club“ Vest Palm Byče. Pasak CNN šaltinio, aikštynas buvo nedelsiant užrakintas.

Po pranešimų apie šūvius jo golfo aikštyne Vest Palm Byče, slaptosios tarnybos „perkėlė Donaldą Trumpą į saugią vietą“, JAV televizijai NBC sakė aukštas teisėsaugos pareigūnas, skelbia „Sky News“.

Laikraštis „The New York Post“ praneša, kad prie „Trump International“ golfo aikštyno Vest Palm Byče du žmonės apsikeitė ugnimi.

Slaptoji tarnyba socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad kartu su Palm Bičo apygardos šerifo biuru tiria incidentą, susijusį su D. Trumpu. Slaptoji tarnyba teigė, kad incidentas įvyko prieš pat 14 val. vietos laiku.

Netoli Trumpo vėl aidėjo šūviai

Šalia golfo aikštyno pastebėtos gausios policijos pajėgos.

D. Trumpo sūnus Donaldas Trumpas Jr. savo paskyroje teigia, kad krūmuose rastas ginklas.

„Vietos teisėsaugos duomenimis, krūmuose buvo aptiktas automatas AK-47“, - rašo jis.

Incidentas įvyko praėjus daugiau kaip dviem mėnesiams po to, kai šaulys bandė nužudyti D. Trumpą per mitingą Butleryje.

Liepos 13 d. Pensilvanijos valstijoje į D. Trumpo gyvybę pasikėsino šaulys – jis buvo sužeistas į ausį, o šaulys buvo nukautas. Įvykio vietoje žuvo vienas žiūrovas, o du buvo sužeisti.

Baltieji rūmai patvirtino, kad prezidentas Joe Bidenas ir viceprezidentė Kamala Harris – demokratų kandidatė – buvo informuoti apie incidentą, kuris, pasak jų, įvyko „Trump International Golf Course“, „kur buvęs prezidentas Trumpas žaidė golfą“, rašo BBC.

„Jiems palengvėjo žinant, kad jis yra saugus. Jų komanda reguliariai informuos juos apie padėtį“, – teigė Baltieji rūmai.

K. Harris pareiškė, kad ji „džiaugiasi“, jog jos varžovas prezidento rinkimuose D. Trumpas yra saugus.

„Smurtui nėra vietos Amerikoje“, – socialiniame tinkle „X“ rašė viceprezidentė.

Įtariamasis sulaikytas

Martino apygardos šerifo biuras sulaikė įtariamąjį, kuris, kaip manoma, yra susijęs su incidentu, praneša CNN.

Floridos Martino apygardos šerifo biuro „Facebook“ pranešime teigiama, kad sulaikytas įtariamasis, kuris, valdžios institucijų nuomone, yra susijęs su sekmadienį įvykusiu incidentu „Trump International“ golfo aikštyne.

Šerifo biuras „sustabdė automobilį ir sulaikė įtariamąjį“, sakoma pranešime. Tarnybos teigimu, uždaryta 95-ojo greitkelio atkarpa netoli 714-ojo valstijos kelio Martino apygardoje.

Pareigūnai sustabdė įtariamojo automobilį ir sulaikė vyrą

Vėliau vietos šerifas Williamas D. Snyderis pasakojo, kad liudininkas matė, kaip vyras išbėgo iš krūmų ir įšoko į juodą „Nissan“ automobilį. Pasak pareigūno, automobilis buvo sustabdytas, o vyras sulaikytas.

Sulaikytas vyras buvo „palyginti ramus“, sakė Martino apygardos šerifas W. D. Snyderis, rašo CNN.

„Jis nerodė daug emocijų. Neklausė: „Dėl ko tai vyksta?“, – pasakojo šerifas.

W. D. Snayderis sakė, kad neįvardytas įtariamasis nebuvo ginkluotas, kai teisėsaugos pareigūnai išvedė jį iš automobilio. Pasak pareigūno, šerifo biuras perduos automobilį FTB, kuris kartu su Palm Bičo apygardos šerifo biuru ir JAV Slaptąja tarnyba perims tyrimą.

Netoli Donaldo Trumpo aidėjo šūviai

Šerifas sakė, jog jo agentūra „užtvindė“ 95-ąjį greitkelį ir uždarė didelę jo dalį, kol galiausiai saugiai sustabdė įtariamojo automobilį.

„Iš tyrėjų aiškiai suprantu, kad įtariamasis, kurio jie ieško Palm Bičo apygardoje, tikrai yra pas mus“, – sakė W. D. Snyderis.

Teigiama, kad įtariamasis nepateikė jokių pareiškimų dėl savo dalyvavimo įtariamame pasikėsinime nužudyti.

Rastas šautuvas ir kita įranga

Pasak šerifo, iš krūmo, kuriame buvo pastebėtas įtariamasis, buvo paimtas „AK-47“ tipo šautuvas, optinis taikiklis, dvi kuprinės ir „GoPro“ kamera, rašo BBC.

Krūmuose golfo aikštyne po šūvių netoli Donaldo Trumpo rasti daiktai

Teigiama, kad Slaptoji tarnyba visada būna viena duobute priekyje D. Trampo, kai jis žaidžia golfą.

Už šios pareigos vykdymą atsakingas pareigūnas sekmadienį pastebėjo kyšantį šautuvą ir nedelsdamas reagavo, žurnalistams per spaudos konferenciją teigė pareigūnas.

D. Trumpas savo golfo aikštyne Pietų Floridoje judėjo tarp penktos ir šeštos duobutės, kai sekmadienį įvyko saugumo incidentas, CNN sakė su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis.

Pasak dviejų teisėsaugos šaltinių, įtariamasis, su kuriuo susidūrė Slaptoji tarnyba, buvo keliomis duobutėmis priekyje buvusio prezidento.

Šerifas spaudos konferencijoje taip pat teigė, kad buvęs prezidentas incidento metu buvo „viena ar dviem skylėmis“ už šaulio buvimo vietos – iš viso už kelių šimtų metrų, skelbia BBC.

Saugumo sumetimais Slaptoji tarnyba šaudė į įtariamąjį, teigė anksčiau minėtas šaltinis.

Pranešama, kad tuo metu D. Trumpas žaidė golfą su donoru Steve’u Witkoffu.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia, kad D. Trumpas buvo „akivaizdaus pasikėsinimo nužudyti“ objektas, rašo „Sky News“.

Netoli Donaldo Trumpo aidėjo šūviai

D. Trumpas savo golfo klube Floridoje patyrė „akivaizdų pasikėsinimą nužudyti“, pranešė FTB.

Pasak šerifo, nors slaptosios tarnybos susirėmė su įtariamuoju, „neatrodo“, jog šį asmenį kliudė kulka.

Lieka neaišku, ar jis šaudė ir į golfo aikštyne buvusius Slaptosios tarnybos darbuotojus.

Trumpas: „Aš esu saugus ir sveikas!“

D. Trumpas lėšų rinkimo elektroniniame laiške pareiškė, kad jis yra „saugus ir sveikas“ po anksčiau sekmadienį įvykusio saugumo incidento jo golfo aikštyne Pietų Floridoje, praneša CNN.

„Mano apylinkėse buvo šaudoma, bet prieš pradedant nevaldomai sklisti gandams, norėjau, kad pirmiausia išgirstumėte: aš esu saugus ir sveikas! – sakoma elektroniniame laiške. – Niekas manęs nesustabdys. Aš NIEKADA NEPASIDUOSIU! Visada mylėsiu jus už tai, kad mane palaikote“.

Po incidento D. Trumpas grįžo į savo kurortą Mar-a-Lago Floridoje, naujienų agentūrą AP cituoja „Sky News“.

Pasak D. Trumpo sąjungininko respublikono senatoriaus Lindsey Grahamo iš Pietų Karolinos, buvęs JAV prezidentas po sekmadienį jo golfo aikštyne įvykusio saugumo incidento yra „geros nuotaikos“.

„Ką tik kalbėjau su prezidentu Trumpu. Jis yra vienas stipriausių žmonių, kokius tik esu pažinojęs. Jis yra geros nuotaikos ir kaip niekada pasiryžęs gelbėti mūsų šalį“, – L. Grahamas rašė socialiniame tinkle „X“.

Spūstys po šūvių netoli Donaldo Trumpo

Netoli golfo aikštyno susiformavo automobilių spūstys. Policija po incidento blokuoja kelius.