„Nuovargis užklumpa užsienyje. Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų žmonės Vokietijoje ir Prancūzijoje teigia, kad parama Ukrainai yra pinigų švaistymas. Donaldas Trumpas gali tapti JAV prezidentu. Jis gali bet ką, bet jo žodžiai rodo, kad jis nori parduoti Ukrainą Putinui... Nesvarbu, ar Trumpas laimės, ar ne, vienintelė viltis išlaikyti Amerikos ir Europos paramą ir suvienyti ukrainiečius yra naujas požiūris, kuris prasideda nuo to, kad lyderiai sąžiningai supranta, ką reiškia pergalė“.

Pažymima, kad V. Putinas puolė Ukrainą ne dėl jos teritorijos, o tam, kad neleistų jai tapti klestinčia, į Vakarus orientuota demokratija. Žurnalas pabrėžė, kad „svarbiausiu prizu šiame kare“ išlieka būtent Ukrainos demokratinių vertybių troškimas.

„The Economist“ mano, kad Ukraina dabar „neturi nei vyrų, nei ginklų“, kad „išstumtų Rusiją iš visos teritorijos, įskaitant Krymą“, ir kad Volodymyras Zelenskis turi „priimti šią niūrią tiesą“. Po to, kaip rašo žurnalas, „Vakarų lyderiai turi padaryti savo pagrindinį karo tikslą pasiekiamą, suteikdami Ukrainai reikalingus karinius pajėgumus ir saugumo garantijas“.

Karas Ukrainoje

Nurodoma, kad vienintelis būdas nutraukti karo veiksmus ir suteikti šias saugumo garantijas yra atimti iš Rusijos bet kokią tolesnės pažangos mūšio lauke perspektyvą, parodant tolesnių didelių puolimų beprasmiškumą.

„Tam reikės didelių ginklų atsargų, kurių prašo Zelenskis. Ukrainai reikia ilgojo nuotolio raketų, galinčių smogti kariniams taikiniams giliai Rusijos viduje, ir oro gynybos sistemų, kad apsaugotų Ukrainos infrastruktūrą. Svarbiausia, kad ji taip pat turi gaminti savo ginklus“, – pridūrė „The Economist“.

Antras būdas padaryti Ukrainos gynybą patikimą yra narystė NATO šiuo metu, rašo žurnalas. Pabrėžiama, kad JAV prezidentas Joe Bidenas turėtų užimti tinkamą poziciją.

„Tvirtesnis narystės NATO pažadas padėtų Zelenskiui iš naujo apibrėžti pergalę; tikras karinis tikslas atgrasys Rusiją; NATO turės naudos iš atsinaujinusios Ukrainos karinės pramonės. Naujo pergalės plano kūrimas reikalauja daug iš Zelenskio ir Vakarų lyderių. Bet jei jie prieštaraus, jie sukels Ukrainos pralaimėjimą. Ir bus daug blogiau“, – apibendrino „The Economist“.